Δελτία τύπου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία, διοργάνωσε χθες, η  Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας,  στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην πλατεία Αλεξάνδρας,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2019».

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πειραιά – Κερατσινίου – Δραπετσώνας κα Αναστασία Ποιμενίδη – Ιωαννίδη στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη που ενέταξε την εκδήλωση του συλλόγου στις «Ημέρες Θάλασσας 2019».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Γενική Γραμματέας της Ένωσης κα Χριστίνα Χαφουσίδου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το δρώμενο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου:  «353.000: Καμίαν ‘κι ανασπάλω», με τη συμμετοχή 60 και πλέον μουσικών και  ηθοποιών και της ορχήστρας «1919» της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Στην εκδήλωση από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: οι  Αντιδήμαρχοι  κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ.: Αλέξανδρος Αργουδέλης, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης και Κυριάκος Σιγαλάκος. Ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ρέππας. Ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος.

http://www.imeresthalassas.gr/

Facebook.com/imeresThalassas

Instagram.com/imeresthalassas

#imeresThalassas

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button