Δελτία τύπου

Απάντηση Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτη  Ρέππα σχετικά με την τοποθέτηση καμερών στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Πειραιά

«Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα αδιανόητα έχουν λεχθεί τις τελευταίες ημέρες από ένα σωματείο του Δήμου Πειραιά  αναφορικά με την τοποθέτηση των καμερών στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Πειραιά, καθώς και των όσων λανθασμένα  αναφέρονται στο ψήφισμα που λήφθηκε, κατά πλειοψηφία, εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα ήθελα να διευκρινίσω κάποιες βασικές παραμέτρους, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και η πραγματική πρόθεση της Δημοτικής Αρχής.

Το πρώτο που θα ήθελα να γίνει σαφές, είναι ότι η Δημοτική Αρχή του «Πειραιά Νικητή» δεν είναι μια νέα αυτοδιοικητική ομάδα, η οποία ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου το 2024. Είναι στη διοίκηση του δήμου για παραπάνω από 10 χρόνια  και ως εκ τούτου δεν δίνει ούτε εξετάσεις ούτε εξηγήσεις σε σχέση με τον σεβασμό της απέναντι στους νόμους, αλλά και στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά.  Αντίστοιχο σεβασμό έχουν λάβει και τα σωματεία των εργαζομένων του δήμου, με τα οποία, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, υπάρχει άριστη συνεργασία, με θετικά μετρήσιμα αποτελέσματα.

Βέβαια, πάντα υπάρχει η εξαίρεση που, συνήθως, επιβεβαιώνει τον κανόνα, καθώς δεν είναι εφικτό να έχει η Δημοτική Αρχή την ίδια καλή συνεργασία με ανθρώπους που πάντα είναι απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής, εκσυγχρονισμού και καλύτερης οργάνωσης.

 

Επί του προκειμένου, όπως, προφανώς, αρκετοί  γνωρίζουν  το αμαξοστάσιο του Δήμου Πειραιά, όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,  είναι ένας ανοικτός χώρος, όλο το 24ωρο, στον οποίο από ότι εκ των πραγμάτων φαίνεται υπάρχει η δυνατότητα να εισέλθει ο οποιοσδήποτε, χωρίς να γίνει αντιληπτός.  Στον χώρο αυτό σταθμεύει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου του δήμου, καθώς επίσης και τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας.  Μια πολύ μεγάλη έκταση, που ειδικά τις βραδινές ώρες ίσως δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί.

Είναι γεγονός, ότι κατά καιρούς έχουν επίσημα και εγγράφως καταγγελθεί πληθώρα περιστατικών σημαντικών φθορών σε οχήματα  και εξοπλισμό.  Παρόλο που η Διεύθυνση και όλα τα εμπλεκόμενα Tμήματα, έχουν ενημερωθεί πολλάκις και παρά ότι υπάρχει 24ωρη φύλαξη, δεν ήταν εφικτό να βρεθούν οι υπαίτιοι σε όλα αυτά τα περιστατικά.  Επιπλέον, δεδομένου ότι ίσως δεν είναι επαρκής ο χώρος για όλα τα οχήματα του στόλου, είναι πιθανό να γίνονται και ζημιές κατά την είσοδο και έξοδο όλων αυτών των βαρέων οχημάτων.

Όλα τα παραπάνω δε, τα πληρώνουν οι κάτοικοι του Πειραιά  μέσω των δημοτικών τελών.

Προκειμένου, λοιπόν, να αποφευχθούν τα ανωτέρω και ύστερα από έρευνα και σε άλλους φορείς, προχωρήσαμε στην εκπόνηση της Έκθεσης Εκτίμησης Αντικτύπου σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) του Δήμου Πειραιά, κ. Ιωάννη Κέννη.

Με μια απλή ανάγνωση της ανωτέρω Έκθεσης, εύκολα ανατρέπονται όλα αυτά τα οποία λανθασμένα αναφέρονται στο Ψήφισμα της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που σίγουρα μεταφέρθηκαν από ανθρώπους που είχαν είτε λειψή πληροφορία ή τη διαστρέβλωσαν σκοπίμως  για προφανείς λόγους.

Πιο συγκεκριμένα, στην υπογεγραμμένη και επίσημη Έκθεση Εκτίμησης Αντικτύπου, οι κάμερες δηλώνεται ότι δεν θα είναι στραμμένες στα γραφεία, σε χώρους συνάθροισης εργαζομένων και σε κλειστούς χώρους εργασίας, παρά μόνο στους κοινόχρηστους χώρους του γκαράζ, ενώ δηλώνεται ξεκάθαρα ότι οι κάμερες ΔΕΝ θα έχουν σύστημα καταγραφής ήχου.  Επιπλέον, η πρόσβαση σε αυτές θα είναι από πιστοποιημένους υπαλλήλους που θα έχουν και την δικαιοδοσία να δουν το υλικό των καμερών.  Δηλώνεται επίσης ξεκάθαρα, ότι στις συναθροίσεις των εργαζομένων που γίνονται κατά καιρούς στα πλαίσια των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων οι κάμερες αυτές, με ευθύνη των πιστοποιημένων υπαλλήλων θα είναι απενεργοποιημένες.

Από τα ανωτέρω λοιπόν προκύπτει ότι, ο σκοπός τοποθέτησης των καμερών είναι απολύτως συγκεκριμένος, καθώς ο δήμος δεν θα χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγονται για άλλο σκοπό, πέραν του σκοπού που αναλύεται στην επίσημη και υπογεγραμμένη Έκθεση Εκτίμησης Αντικτύπου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η οποία είναι στη διάθεση όλων.

Αυτή η απόφαση δεν ήταν επιθυμία μόνο της Δημοτικής  Αρχής,  αλλά πλέον και υποχρέωσή της,  καθώς όλες οι προσπάθεια που έγιναν μέχρι σήμερα δεν είχαν τα αποτελέσματα που θέλουμε  όσοι,  ευτυχώς οι περισσότεροι, σεβόμαστε τα χρήματα των δημοτών, το Δημόσιο χρήμα και τις ποιοτικές υπηρεσίες.

Όσοι,  ευτυχώς ελάχιστοι, μιλούν για παρακολουθήσεις,  κατασκοπίες και παρόμοιες ιστορίες για  «αγρίους»  είτε βλέπουν πολλές ταινίες είτε έχουν κάτι που θέλουν να κρύψουν».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button