Δελτία τύπου

Ένα ακόμη δημιουργικό καλοκαίρι για εκατοντάδες παιδιά του Πειραιά στο Summer Camp της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ένα ακόμη δημιουργικό καλοκαίρι για εκατοντάδες παιδιά του Πειραιά  στο Summer Camp της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας,  επισκέφθηκαν σήμερα το Summer Camp 2024, όπου πραγματοποιούνται δραστηριότητες για παιδιά της πόλης μας.

Το Summer Camp 2024 διοργανώνεται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για παιδιά από 6 έως 14 ετών, διεξάγεται στα Ράλλεια Πρότυπα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία σε τρείς περιόδους και θα διαρκέσει έως και τις 26 Ιουλίου 2024.

Συνολικά συμμετέχουν πάνω από 500 παιδιά, τα οποία ψυχαγωγούνται  με ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, μουσικοκινητική και κουκλοθέατρο.

Τα Summer Camp 2024 πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την εταιρεία «Μορφές Έκφρασης», επικεφαλής της οποίας είναι ο ηθοποιός Θωμάς Κινδύνης.

 

 

Ένα ακόμη δημιουργικό καλοκαίρι για εκατοντάδες παιδιά του Πειραιά  στο Summer Camp της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Το Summer Camp αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες  δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π., που εφέτος πραγματοποιείται  για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Τα παιδιά και αυτό το καλοκαίρι απολαμβάνουν δημιουργικές δραστηριότητες,  με ένα πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδι, αθλητικές δράσεις,  μουσική, χορό και θέατρο. Όταν βρίσκεσαι μαζί με τα παιδιά, πάντα οι στιγμές είναι ευχάριστες. Το Summer Camp  αποτελεί μια ιδανική διέξοδο για τους γονείς, οι οποίοι εργάζονται.

Πρόκειται για  μια συνολική δουλειά που κάνουμε  όλα αυτά τα  χρόνια μαζί με την ΚΟ.Δ.Ε.Π.  και τον Πρόεδρό της Γιάννη Βοϊδονικόλα, να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στην κοινωνία του Πειραιά και σε όσους έχουν ανάγκη. Δεν θεωρούμε ότι έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, όπου μπορούμε για να στεκόμαστε δίπλα στον κάθε Πειραιώτη που μάς έχει ανάγκη και κυρίως στα παιδιά, τα οποία αποτελούν το κύριο μέλημά μας. Όπως έχουμε πει,  όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελάμε και εμείς.

Να υπενθυμίσω  ότι, εκτός από το Summer Camp, πραγματοποιούνται τα τελευταία εννέα χρόνια και τα  «Piraeus Sports Camp» που αποτελούν μια από τις πιο επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις του Δήμου Πειραιά,  δωρεάν για τα παιδιά, με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τέλος, θα ήθελα να  ευχαριστήσω την εταιρεία «Μορφές  Έκφρασης»,  για τη συνεργασία».

 

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Σήμερα βρεθήκαμε με τον Δήμαρχο Πειραιά, στις εγκαταστάσεις των Ραλλείων Πειραματικών Σχολείων, όπου διεξάγεται για μία ακόμη χρονιά το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.

Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε ότι ο θεσμός των Summer Camps καθιερώνεται στον Πειραιά, αυξάνοντας τη ζήτηση κάθε χρόνο και περισσότερο.

Τα παιδιά υπό την επίβλεψη άρτια εκπαιδευμένων παιδαγωγών απασχολούνται καθημερινά με ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές και αθλητικά δρώμενα, αποτελώντας μια διέξοδο για τους γονείς, αλλά και για τα παιδιά που περνούν δημιουργικά τη μέρα τους έως το μεσημέρι.

Στόχος μας, στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. είναι να διευρύνουμε κάθε χρόνο όλο και περισσότερο το πρόγραμμα, ώστε να δημιουργούμε στιγμές ξεγνοιασιάς και όμορφων αναμνήσεων σε όλο και περισσότερους μικρούς μας φίλους από καρδιάς».

 

Ένα ακόμη δημιουργικό καλοκαίρι για εκατοντάδες παιδιά του Πειραιά  στο Summer Camp της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Από τις «Μορφές Έκφρασης», ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικοπαιδαγωγός Θωμάς Κινδύνης, σε δήλωσή του, επεσήμανε :

«Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Πειραιά και είναι πάρα πολύ σημαντικό η τοπική κοινωνία να υλοποιεί τέτοιες  δράσεις για τα παιδιά. Οι «Μορφές Έκφρασης»  ιδρύθηκαν το 1993, η  εμπειρία  μας είναι μεγάλη, έντεκα χρόνια  ασχολούμαστε με το  camp για τα παιδιά και τους εφήβους και μάς ενδιαφέρει πολύ να  δώσουμε στα  παιδιά μέσω της τέχνης  το πνεύμα της  αισθητικής,  της συνεργασίας  και της  επικοινωνίας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button