Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Πρωταγωνιστές οι λιλιπούτειοι Πειραιώτες στην καλοκαιρινή γιορτή των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά

me-mia-valitsa-oneira-ton-kosmo-chrwmatizw«Με μια βαλίτσα όνειρα τον κόσμο χρωματίζω», τα παιδιά  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, ως πρωταγωνιστές έδωσαν τη δική τους  «παράσταση» στο κατάμεστο Βεάκειο θέατρο, σε μια πλούσια καλοκαιρινή μουσικοχορευτική βραδιά, γεμάτη χρώματα και παιδικά χαμόγελα και εισέπραξαν το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Τα παιδιά πλαισιωμένα από τους παιδαγωγούς  των Βρεφονηπιακών  Σταθμών   και με θεατές τους γονείς  και τους συγγενείς τους,  χόρεψαν, τραγούδησαν και αποχαιρέτησαν με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, μια σχολική χρονιά γεμάτη ποικίλες  δραστηριότητες, με τα πιο σύγχρονα προγράμματα προσχολικής εκπαίδευσης.

Την παιδική  γιορτή άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, που ψυχαγώγησε τους παρευρισκόμενους με γνωστές μελωδίες.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
ekdhlwsh-vrefonhpiakwn-stathmwn-veakeio-2024«Τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας «πλημμύρισαν» το Βεάκειο θέατρο στην καθιερωμένη καλοκαιρινή γιορτή τους.

Με τον μοναδικό και ξεχωριστό τους τρόπο τα παιδιά, έδωσαν τη δική τους παράσταση, με χορό και τραγούδι, «σκορπίζοντας» χαρά, ενθουσιασμό, αλλά και συγκίνηση στους γονείς και τους δασκάλους τους. Και έλαβαν ως ανταμοιβή το πιο μεγάλο χειροκρότημα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Βρεφονηπιακών Σταθμών Χάρις Ζηλάκου για την άοκνη προσπάθειά της, ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά ασφαλείς υποδομές, ποιοτικές εκπαιδευτικές και δημιουργικές δράσεις, τη Διεύθυνση, τις Προϊσταμένες, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των σταθμών, γιατί υπερβάλλοντας εαυτούς, καλύπτουν κενά και ξεπερνούν δυσκολίες. Είμαστε ευχαριστημένοι από το επίπεδο λειτουργίας των σταθμών, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Πάντοτε επιδιώκουμε τη βελτίωσή τους. Εύχομαι στα παιδιά και στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στο προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών καλό καλοκαίρι!».

 

zilakou-veakeio-2024Η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία  Ζηλάκου   χαιρετίζοντας τη γιορτή, επεσήμανε  τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του κάθε παιδιού και  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις, στις διαλέξεις, στα σύγχρονα προγράμματα προσχολικής εκπαίδευσης, στις εκδηλώσεις και στις παραστάσεις που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.  Η κα Ζηλάκου  ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στους σταθμούς του δήμου και συνεχάρη τη Διευθύντρια Ειρήνη Βασίλαινα, τον Προϊστάμενο Παναγιώτη Δρούτσα, όλες τις Προϊσταμένες των Βρεφονηπιακών Σταθμών, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και όλους τους συνεργάτες που εργάστηκαν σκληρά στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.  Στη συνέχεια τόνισε: «Έχοντας όραμα να προσφέρουμε στα παιδιά σας ένα ασφαλέστερο και ποιοτικότερο εκπαιδευτικό περιβάλλον, συνεχίζουμε δυναμικά με προγραμματισμό, υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά του Πειραιά». Επίσης, ευχαρίστησε για την προσφορά τους τον Σύμβουλο του Δημάρχου Βασίλη Καραγιάννη, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την άψογη  συνεργασία.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, που όπως υπογράμμισε «υπήρξε για μένα και για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του δήμου μας, πολύτιμος αρωγός».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα  Μιχαηλίδου, που παρευρέθηκε στο Βεάκειο θέατρο.

Σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα.

epishmoi

Στη γιορτή παρευρέθηκαν επίσης: ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνης Μοραντζής, ο  Πρόεδρος της  Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Δημήτρης Πεφάνης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι,  ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής, οι  Σύμβουλοι  του Δημάρχου Βασίλης Καραγιάννης και  Γεράσιμος Αγγελετάκης, καθώς και εκατοντάδες γονείς και συγγενείς των παιδιών των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button