Δελτία τύπου

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Πειραιά

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές παιδιών, ηλικίας από 5 έως 12 ετών, στα  Κέντρα  Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Πειραιά (ΚΔΑΠ), τα οποία θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά από τον Σεπτέμβριο του 2024 έως τον Ιούλιο του 2025, σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη».

Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν, με την προϋπόθεση ότι  ο γονέας θα πρέπει να εξασφαλίσει  voucher μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης(Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και του  προγράμματος «Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης  παιδιών, περιόδου  2024-2025», για την απόκτηση του οποίου πρέπει να γίνει ηλεκτρονική αίτηση και υποβολή φακέλου στην Ε.Ε.Τ.Α.Α.

 

Οι γονείς που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εγγραφή των παιδιών τους στα Κέντρα  Δημιουργικής Απασχόλησης θα πρέπει να  συμπληρώσουν την αίτηση  στον εξής σύνδεσμο https://ehotidynami.gr/aithsh-peiraias/

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Σωματείο «Έχω τη Δύναμη» δύναται να αναλάβει δωρεάν όλη τη διαδικασία σύνταξης του σχετικού φακέλου και να βοηθήσει στην υποβολή της ηλεκτρονικής  αίτησης στην Ε.Ε.Τ.Α.Α.

 

Επισημαίνεται  ότι,  η επιλογή των τελικών κατόχων Voucher γίνεται μόνο  από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία αναφέρονται στη σχετική πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2117505597 και 6934159999,  Δευτέρα  έως  Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 20:30.

 

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη», κατά τη νέα σχολική  περίοδο  θα λειτουργεί δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), τα οποία στεγάζονται στο Γυμνάσιο Καμινίων,  επί της οδού Δωδεκανήσου 28 και στο 28ο Δημοτικό Σχολείο στην Καστέλα,  επί της οδού Σανταρόζα 4.

 

Τα Κ.Δ.Α.Π. λειτουργούν μετά το πέρας των σχολικών ωρών, από τις 14:00 μέχρι τις 18:00  και από 17:00 μέχρι τις 21:00 αντίστοιχα.  Τα  Χριστούγεννα,  το Πάσχα και  το Καλοκαίρι, συνεχίζουν τη λειτουργία τους σε πρωινά τμήματα, από τις 08:00 έως τις 12:00.

 

Το ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνει: χειροτεχνίες-κατασκευές, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, ρομποτική, σύγχρονους χορούς, αθλητικές δραστηριότητες όπως μπάσκετ, ρυθμική γυμναστική, παιχνίδια στα αγγλικά κ.ά.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button