Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Με τη συμμετοχή 2.500 δρομέων  ο αγώνας δρόμου Posidonia Running Event στον Πειραιά, στις «Ημέρες Θάλασσας 2024»

poseidonia-run-eventΜε τη συμμετοχή 2.500 δρομέων από όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά, η 4η διοργάνωση του Posidonia Running Event,  στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης  «Posidonia 2024: The International Shipping Exhibition».

Ο αγώνας δρόμου 5χλμ  ξεκίνησε  μπροστά από το εμβληματικό  Δημοτικό Θέατρο  και μέσω των δρόμων  Ηρώων Πολυτεχνείου και Σαχτούρη,  διέσχισε  τη Μαρίνα Ζέας, για να καταλήξει και πάλι στο σημείο εκκίνησης.

Το καθιερωμένο αθλητικό event  που  συνδιοργάνωσαν, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2024, ο Δήμος Πειραιά  και τα «Ποσειδώνια 2024», αναδεικνύει τη σημασία του Πειραιά για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα.

 

Στο Posidonia Running Event,  το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο  Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε.  Θεόδωρος Βώκος, ενώ η εκκίνηση δόθηκε από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Αθλητισμού  Νίκο Γέμελο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

moralis-poseidwnia-run-event«Άλλη μια χρονιά πραγματοποιείται στον Πειραιά το «Posidonia Running Event» με εκκίνηση και τερματισμό μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο με χιλιάδες δρομείς και χαιρόμαστε πολύ γι΄ αυτό.  Ο σημερινός αγώνας δρόμου μαζί με τον  ιστιοπλοϊκό αγώνα «Posidonia cup», που διοργάνωσε ο Π.Ο.Ι.Α.Θ, είναι δύο διοργανώσεις που μάς συνδέουν  στενά με τη ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια». Ο Πειραιάς είναι συνυφασμένος με τα «Ποσειδώνια». Ανεξάρτητα ότι από το 2004 γίνονται  πολύ μακριά από τον Πειραιά, η καρδιά μας «χτυπά» στα «Ποσειδώνια» αυτήν την  εβδομάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε.  Θεόδωρο Βώκο, για τη διοργάνωση.  Πολλά μπράβο στους νικητές, ακόμη περισσότερα στους συμμετέχοντες, γιατί η συμμετοχή έχει σημασία».

 

gemelos-moralis-vwkosΟ Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού  Νίκος Γέμελος,  σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Για άλλη μία φορά πραγματοποιείται  ένα πετυχημένο δρομικό event στην πόλη μας. Εφέτος, φθάσαμε τις 2.500 συμμετοχές. Χαιρόμαστε που το δρομικό κίνημα «ανεβαίνει» και εμείς ως δήμος θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα του».

 

run-event-poseidwniaΟ Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε.  Θεόδωρος Βώκος, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Το  «Posidonia running event» έχει γίνει ήδη θεσμός και από την  πρώτη στιγμή το «αγκάλιασε» ο Δήμος Πειραιά και τον ευχαριστούμε πολύ.  Εφέτος, οι συμμετοχές αυξήθηκαν κατά 50% και φθάσαμε τους 2.500 δρομείς».

 

Από τον αγώνα δρόμου, δεν έλειψε η παρουσία της  χαριτωμένης  μασκότ – καρχαρίας, ο  Ζαχαρίας, που φωτογραφήθηκε με τους συμμετέχοντες.

 

Οι  «Ημέρες Θάλασσας» διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. και σε συνδιοργάνωση με το Plus Πειραιάς, το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, την ΚΟ.Δ.Ε.Π., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1 – 90,4 FM»,  στο πλαίσιο της E.M.D. (European Maritime Day).

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2024, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr

«Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,  https://www.facebook.com/ImeresThalassas

και https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button