Δελτία τύπου

Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Δημήτρη Καρύδη στη Συνέντευξη Τύπου των Ποσειδωνίων 2024

Τη διαχρονική σχέση του Πειραιά με τα Ποσειδώνια ανέδειξε  στον χαιρετισμό του  ο  Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης,  ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά  Γιάννη Μώραλη, στη Συνέντευξη Τύπου για τα Ποσειδώνια 2024, που πραγματοποιήθηκε  σήμερα, στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.).

 

Η μεγάλη διεθνής ναυτιλιακή έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά.

 

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων θα φιλοξενηθούν  στην πόλη, δύο δημοφιλείς στους συμμετέχοντες αγώνες, το Posidonia Cup, ο  ιστιοπλοϊκός  αγώνας, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο στη θάλασσα του Πειραιά και το Posidonia Running Event, στους δρόμους της πόλης, την Κυριακή 2 Ιουνίου.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρύδης τόνισε :

karydis-poseidwnia«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και αισιοδοξία ο Δήμος Πειραιά χαιρετίζει τη διεξαγωγή των Ποσειδωνίων 2024, τη μεγάλη ναυτιλιακή συνάντηση, έναν διεθνή θεσμό κύρους, από τους δυναμικότερους και σημαντικότερους του είδους του.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε μια ουσιαστική συνεργασία με τους διοργανωτές των Ποσειδωνίων, η οποία εδράζεται στον ιστορικό ρόλο που είχε ανέκαθεν ο Πειραιάς για τα Ποσειδώνια, αλλά και στο κοινό μας όραμα, η μεγάλη αυτή έκθεση να επιστρέψει στον φυσικό της χώρο, στον Πειραιά.

Ο Πειραιάς, άλλωστε, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα πλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη, η πύλη εισόδου εκατομμυρίων τουριστών για την Ελλάδα, είναι η βάση και η πόλη στην οποία χτυπά η καρδιά της Ελληνικής Ναυτιλίας, που πρωταγωνιστεί στα μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Η πόλη μας τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται δυναμικά σε ένα ναυτιλιακό, επιχειρηματικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας. Την ερχόμενη Τρίτη εγκαινιάζουμε τον Πύργο του Πειραιά, ένα εμβληματικό τοπόσημο στην καρδιά του λιμανιού, ένα σύμβολο ανάπτυξης και περιβαλλοντολογικής ευθύνης. Πρόκειται για τον πρώτο πράσινο «ουρανοξύστη» της Ελλάδος, ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτήριο 22 ορόφων, το οποίο καταφέραμε ως δημοτική αρχή να αξιοποιήσουμε για πρώτη φορά, 50 χρόνια από την κατασκευή του.

Για εμάς, είναι σημαντικό ότι από τα βασικότερα θέματα που θα αναδειχθούν στα εφετινά Ποσειδώνια είναι οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί για τη ναυτιλία. Όπως κάθε μεγάλο λιμάνι έτσι και ο Πειραιάς πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει το ζήτημα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Το στοίχημα είναι μεγάλο, αξίζει όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να σκύψουμε πάνω από αυτό το ζήτημα πιο επιτακτικά.

Ο Δήμος Πειραιά έχει εδραιωθεί πλέον ως μια πόλη πρωτοπόρος στη γαλάζια ανάπτυξη και οικονομία με μια σειρά πρωτοβουλιών, οι οποίες αφορούν τη βιωσιμότητας, την επιχειρηματικότητα, τις τεχνολογικές εξελίξεις και την καινοτομία.

Ο ετήσιος διαγωνισμός καινοτομίας για τη θαλάσσια οικονομία Blue Growth, τον οποίο διοργανώνουμε για δέκατη χρονιά, έχει βραβευθεί πανευρωπαϊκά και γι’ αυτόν έχουμε αναδειχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πόλη καλής πρακτικής.

Δημιουργήσαμε το «Blue Lab», ένα εργαστήρι για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών σχημάτων, ιδεών και προϊόντων, με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας.

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και το Κέντρο Προώθησης της Επιχειρηματικότητας Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά, παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε υφιστάμενες και σε υπό σύσταση επιχειρήσεις της πόλης μας, για να αναπτυχθούν και να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους.

Ακόμα, συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Πειραιά έχοντας δημιουργήσει την «Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία», η οποία αποσκοπεί στη διασύνδεση της έρευνας με την αγορά εργασίας.

Εφέτος μάλιστα, συστάθηκε στον Δήμο Πειραιά, με την έναρξη της νέας δημοτικής μας θητείας, Επιτροπή Ναυτιλίας, με μέλη αιρετούς δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων και ιδιωτών. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες εντάσσονται σε μια συνολική στρατηγική την οποία υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Πειραιά.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να ενημερωθούν για όλα τα προγράμματα, τα οποία υλοποιούμε στον Δήμο Πειραιά και σχετίζονται με τη Γαλάζια Ανάπτυξη, τη Βιωσιμότητα, την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και τον Τουρισμό.

 

 

Στα Ποσειδώνια αναδεικνύεται το αισιόδοξο, δημιουργικό και εξωστρεφές πνεύμα της χώρας και αντικατοπτρίζεται το όραμα που έχουμε κι εμείς ως Δημοτική Αρχή για έναν Πειραιά σύγχρονο, μια πόλη – λιμάνι, αντάξια των μεγάλων ευρωπαϊκών λιμανιών. Εύχομαι κι αυτή τη χρονιά τα «Ποσειδώνια» και η ελληνική ναυτιλία να «ακτινοβολήσουν» σε όλο τον κόσμο. Καλή επιτυχία σε όλους!».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button