Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Τα παιδιά σε ένα διασκεδαστικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού  στο «Νησί των Πειρατών» στο Σ.Ε.Φ.

peirates-sef-1Πειρατές σε ένα άκρως διασκεδαστικό «ταξίδι», αλλά και κυνήγι κρυμμένου θησαυρού έγιναν οι μικροί επισκέπτες του «Νησιού των Πειρατών» το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο 1ο Γεφυράκι.

Εκεί, οι μικροί επισκέπτες των Ημερών Θάλασσας, ηλικίας  από 5  έως 10 ετών, μεταμορφώθηκαν σε πειρατές και με τη βοήθεια των παιδαγωγών αντιμετώπισαν πολλές περιπέτειες και τελικά κατέφεραν όλοι να γεμίσουν τα κουρσάρικα σεντούκια τους με θησαυρούς και κεράσματα!

peirates-sef-2Η πειρατική περιπέτεια αποτελούνταν από τέσσερις ξεχωριστές δίωρες δράσεις, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου και εντάσσεται στο πρόγραμμα των «Ημερών θάλασσας 2024», το οποίο εμπεριέχει ποικίλες δράσεις για μικρά παιδιά ακόμη και προσχολικής ηλικίας.

Έκπληξη για τα παιδιά αποτέλεσε  η παρουσία της  χαριτωμένης  μασκότ – καρχαρίας, ο  Ζαχαρίας, που φωτογραφήθηκε με τους μικρούς μας φίλους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που το «Νησί των Πειρατών» έδωσε τη δυνατότητα στους μικρούς Πειραιώτες να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν και να ζήσουν όμορφες στιγμές στην πόλη μας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2024.

Έχω ξαναπεί πως για εμάς είναι πολύ σημαντικό να υλοποιούμε δράσεις για παιδιά και να τα βλέπουμε να χαμογελούν. Άλλωστε όταν χαμογελάνε τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της ξεχωριστής αυτής δράσης. Για ακόμα μια χρονιά οι εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας έχουν μεγάλη απήχηση στους Πειραιώτες και στους επισκέπτες της πόλης μας και στον Δήμο Πειραιά νιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι΄ αυτό».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, τόνισε:

«Οι μικροί Πειραιώτες στο «Νησί των Πειρατών», το Σαββατοκύριακο απόλαυσαν διαδραστικά παιχνίδια, χάρηκαν και έζησαν μια ξεχωριστή πειρατική περιπέτεια. Τα παιδιά πρωταγωνιστούν στις Ημέρες Θάλασσας και αυτό επιδιώκουμε με τις δράσεις που προγραμματίσαμε.  Δράσεις οι οποίες όπως είναι φυσικό είναι προσανατολισμένες στο χρώμα της θάλασσας. Παράλληλα, επιδιώκουμε να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη, τους ελεύθερους χώρους της, να κάνουν νέους φίλους, να κοινωνικοποιηθούν, αλλά και να βρεθούν και να παίξουν σε μέρη κοντά στη θάλασσα».

Η Πρόεδρος του  Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγκίρη, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας φιλοξένησε την εκδήλωση «Το νησί των Πειρατών», στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2024. Η εκδήλωση αυτή, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το Σ.Ε.Φ., απέδειξε για μια ακόμα φορά την δέσμευσή μας στην προώθηση της ψυχαγωγίας και της εκπαίδευσης των παιδιών μέσω δημιουργικών και διαδραστικών δραστηριοτήτων. Τα παιδιά έζησαν τη δική τους πειρατική περιπέτεια, ανέπτυξαν δεξιότητες και απόλαυσαν ατελείωτες ώρες χαράς και διασκέδασης. Τέτοιες δράσεις ενισχύουν τη σημασία της δημιουργικής μάθησης και της συνεργασίας από μικρή ηλικία, προσφέροντας στα παιδιά μας τα εφόδια για ένα φωτεινό μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές και τους συμμετέχοντας για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης».

Τη δράση συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το Destination Piraeus, το Kids Space και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι  «Ημέρες Θάλασσας» διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. και σε συνδιοργάνωση με το Plus Πειραιάς, το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, την ΚΟ.Δ.Ε.Π., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1 – 90,4 FM»,  στο πλαίσιο της E.M.D. (European Maritime Day).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2024, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr

«Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,  https://www.facebook.com/ImeresThalassas

και https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button