Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους το «Σινεμά στη θάλασσα», στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή

ormos-afroditis-cinema-sth-thalassaΣε μια μαγική ατμόσφαιρα, κάτω από το φως του μαγιάτικου φεγγαριού, στον Όρμο της Αφροδίτης,  στην Πειραϊκή,  το Σάββατο 25 Μαΐου  και την Κυριακή 26 Μαΐου,  μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν «Σινεμά στη θάλασσα», στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2024».

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με σεζλόνγκ, καρέκλες σκηνοθέτη και μαξιλάρες, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες από όλη την Αττική, πέρασαν μοναδικές στιγμές, με ταινίες που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό.

filarmonikh-cinema-sth-thalassaΟι μικροί μας φίλοι που είχαν λάβει έγκαιρα θέσεις, το Σάββατο 25 Μαΐου,  παρακολούθησαν την παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Στο στοιχείο τους»,  η οποία ταξίδεψε τη φαντασία τους με φόντο το υγρό στοιχείο. Ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Μυστήριο στη Βενετία» με τον Ηρακλή Πουαρό σε νέες περιπέτειες, την οποία απόλαυσαν οι λάτρεις των ταινιών μυστηρίου και δράσης.
Κινηματογραφικό σκηνικό στον Όρμο της Αφροδίτης  και χθες,  Κυριακή 26 Μαΐου με τις ταινίες  κινουμένων σχεδίων  «Η Μικρή Γοργόνα» και τη  γαλλική κομεντί «Δύο Εισιτήρια για Κυκλάδες».

Η  χαριτωμένη  μασκότ – καρχαρίας, ο  Ζαχαρίας, φωτογραφήθηκε  και έπαιξε  με τους λιλιπούτειους σινεφίλ.

Πριν τις προβολές, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά,  έδωσε άλλον αέρα δροσιάς με τις νότες της.

Η ξεχωριστή αυτή δράση, πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το Destination Piraeus και τον Σύλλογο  Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Άγιος Νικόλαος».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Το θερινό σινεμά είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας. Ο Όρμος της Αφροδίτης, μια από τις ομορφότερες περιοχές του Πειραιά, γέμισε με κόσμο, ο οποίος απόλαυσε για δυο ημέρες αγαπημένες ταινίες δίπλα στη θάλασσα, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στην Πειραϊκή. Το σινεμά στη θάλασσα έχει πλέον καθιερωθεί ως μια από τις πλέον επιτυχημένες δράσεις των Ημερών Θάλασσας, της μεγάλης γιορτής-θεσμού για την πόλη και θα ήθελα να  ευχαριστήσω όλους όσοι ανταποκρίθηκαν για ακόμα μια χρονιά στο κάλεσμά μας».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη,  δήλωσε:
«Η μαγεία του θερινού σινεμά ζωντάνεψε σε ένα από τα πιο γραφικά και όμορφα σημεία της πόλης, τον Όρμο της Αφροδίτη, στην Πειραϊκή. Προσέλκυσε και ψυχαγώγησε και εφέτος εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους. Το σινεμά δίπλα στη θάλασσα, κάτω από τον έναστρο ουρανό είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας δράσεις στις Ημέρες Θάλασσας. Ευχαριστούμε όλους τους  Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες, καθώς και τους επισκέπτες της πόλης, που έχουν «αγκαλιάσει»  το σινεμά στη θάλασσα».

Οι  «Ημέρες Θάλασσας» διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. και σε συνδιοργάνωση με το Plus Πειραιάς, το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, την ΚΟ.Δ.Ε.Π., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1 – 90,4 FM»,  στο πλαίσιο της E.M.D. (European Maritime Day).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2024, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr

«Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,  https://www.facebook.com/ImeresThalassas

και https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button