Δελτία τύπου

Βράβευση της Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Πειραιά Αθηνάς Γλύκα-Χαρβαλάκου σε συνέδριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

fwsthropoulos-christakhs-charvalakouΗ Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και ο Πρόεδρος της, κ. Χριστάκης Μιχάλης διοργάνωσαν ένα εξαιρετικό συνέδριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με συνδιοργανωτές την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

 

 

 

 

rwmas-charvalakouΣτην εκδήλωση βραβέυτηκε από τον κ. Χάρη Ρώμα η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πειραιά κα Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου.

 

 

 

 

 

 

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου δήλωσε:
athina-glyka-charvalakouΘα ήθελα να ευχαριστήσω την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» για την τεράστια τιμή που μου κάνει και φυσικά να την συγχαρώ για την άρτια διοργάνωση του Συνεδρίου της.
Όταν ανέλαβα την Αντιδημαρχία Οικονομικών το 2014 και την Προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής το θεώρησα μια τεράστια πρόκληση .
Άλλωστε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι γεμάτη προκλήσεις σε καθημερινή βάση.
Ήμουν η πρώτη γυναίκα Αντιδήμαρχος Οικονομικών και νομίζω η μακροβιότερη μετά από 9 χρόνια.
Θέσαμε ως πρώτιστο στόχο το νοικοκύρεμα των οικονομικών μας , ρυθμίσαμε τις οφειλές μας στην Εφορία, τις μειώσαμε, με τακτικές καταβολές , αναχρηματοδοτήσαμε τα δάνειά μας με ευνοικότερους όρους και ελάφρυνση τοκοχρεωλυσίων, αθροιστικά από το 2014- 2023 μειώσαμε τα δημοτικά μας τέλη κατά 25%, κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες για την αύξηση είσπραξης των ιδίων εσόδων μας , για συγκράτηση των εξόδων μας, για ρεαλιστικούς και ισοσκελισμένους προυπολογισμούς με πλεονασματικά αποτελέσματα χρήσης.
Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την φερεγγυότητα του Δήμου απέναντι σε τρίτους, στην Αγορά, στους προμηθευτές μας, να μην έχουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές, να εκσυγχρονιζόμαστε ως προς τις διαδικασίες, να αξιοποιήσουμε την δημόσια περιουσία μας, να επιχορηγούμε τα νομικά μας πρόσωπα, ώστε να
επιτελούν το έργο τους , να δίνουμε έκτακτες επιχορηγήσεις για τα σχολεία της πόλης μας ώστε όλη αυτή η προσπάθεια να μετουσιώνεται σε εμβληματκά έργα για την πόλη και τους δημότες.
Ο προυπολογισμός μας να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα με έργα και μελέτες που βελτιώνουν την αισθητική της πόλης μας, την  ανάπτυξη των υποδομών, την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, τον εκσυγχρονισμό των δομών πρόνοιας, έργα που προάγουν τον αθλητισμό και τους φυσικούς πόρους καθώς και
την εξοικονόμηση ενέργειας, έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Και επειδή κανείς δεν πετυχαίνει τίποτα μόνος του, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Πειραιά για την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια και στους στενούς μου συνεργατες, το οικονομικό επιτελείο του Δήμου Πειραιά ,τον Δ/ντη Οικονομικών Υπηρεσιων ,τους Προισταμένους μας, τους υπαλλήλους μας , τους συμβούλους μας και όλους εκείνους που είναι συνοδοιπόροι σε όλη αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button