Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου και του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Βασίλη Σπανάκη, συμμετείχε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Στη σύσκεψη, όπου συζητήθηκαν θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχαν επίσης, ο Ειδικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής  Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Δημήτρης Μαραβέλιας. Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του ανέφερε:
moralis-syskepsh-dimarchwn«Συμμετείχα σήμερα μαζί με τους περισσότερους συναδέλφους Δημάρχους της Αττικής σε σύσκεψη στην ΠΕΔΑ παρουσία του υπουργού  Εσωτερικών Θοδωρή  Λιβάνιου, του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Βασίλη Σπανάκη, του Ειδικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου και του Προέδρου  της ΕΕΤΑΑ Δημήτρη Μαραβέλια.

Όλοι οι Δήμαρχοι  αναδείξαμε τα κοινά μας προβλήματα και τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους μας, εκφράζοντας  παράλληλα την ικανοποίηση μας, καθώς η συζήτηση έγινε με Υπουργούς που γνωρίζουν άριστα τα θέματα της αυτοδιοίκησης και έχουν προσωπική άποψη και εμπειρία σε αυτά, διευκολύνοντας έτσι τον διάλογο. Άλλωστε, όπως εγώ τουλάχιστον το αντιλήφθηκα, στα περισσότερα από όσα τέθηκαν, υπήρξε εκτός από γνώση και θετική διάθεση από την πλευρά τους.

Αναμένουμε με αγωνία και το ταχύτερο δυνατόν τις αποφάσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, καθώς πλέον και αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις τελεί υπό αμφισβήτηση. Κι αυτό γιατί πλέον ασφυκτιούμε οικονομικά χωρίς, στις περισσότερες περιπτώσεις  δική μας ευθύνη, τα θέματα υποστελέχωσης έχουν πλέον επικίνδυνα διογκωθεί, στα θέματα γραφειοκρατίας και στα  θεσμικά θέματα αρμοδιοτήτων, παρά τις όποιες σημειακές θετικές παρεμβάσεις,  δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση όπως επίσης και στις καταστατικές θέσεις των αιρετών αλλά και σε άλλα θέματα. Πρόκειται για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, τα οποία θέτουμε επί σειρά ετών από την πλευρά μας χωρίς να υπάρχουν καθοριστικές αποφάσεις από την εκάστοτε κεντρική διοίκηση.

Φαίνεται ότι τώρα υπάρχουν οι συνθήκες ώστε να μην χαθεί ακόμα μια ευκαιρία.

Άλλωστε, είναι ξεκάθαρο  ότι οι αποφάσεις αυτές θα διευκολύνουν αποκλειστικά  τη δουλειά μας που δεν είναι άλλη παρά μόνο η βελτίωση της καθημερινότητας  των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών των Δήμων μας, με βασικό μας στόχο μια καλύτερη προοπτική για το μέλλον των πόλεων μας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button