Δελτία τύπου

Το «Together in Sport – Phase II» στον Δήμο Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά γίνεται μέλος μίας ευρύτερης συνεργασίας μέσω του προγράμματος «Together in Sport – Phase II», μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τη ΜΕΤΑδραση και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή,  από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον Πρόεδρο  της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  Σπύρο Καπράλο.

Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Πειραιά, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μεγάλη πλειοψηφία, συμμετέχει και συμβάλλει ουσιαστικά σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια, που στόχο έχει να φέρει κοντά τα παιδιά πρόσφυγες και τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας του Πειραιά μέσω των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του προγράμματος, να εκπαιδεύσει εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε θέματα παιδικής προστασίας, να διεξάγει δράσεις, ανοιχτές στο κοινό, σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως η κλιματική αλλαγή, η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η έμφυλη βία κ.ά.

Το «Together in Sport – Phase II» υλοποιείται από τη ΜΕΤΑδραση ως συντονιστής έργου σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με τη στήριξη της Γερμανικής Ολυμπιακής Αθλητικής Συνομοσπονδίας και συγχρηματοδοτείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας παρόντες ήταν επίσης,  ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης και Πρόεδρος του ΣΕΜΠ Δημήτρης Καρύδης, ο Project Manager της ΜΕΤΑδρασης Κωνσταντίνος Μπάζας και η Συντονίστρια Έργου από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή Γεωργία Παπαθανασίου.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

moralis-kapralos

«Επισφραγίσαμε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μια ενδιαφέρουσα τριμερή συμφωνία του Δήμου Πειραιά με την Ελληνική  Ολυμπιακή Επιτροπή και τη «ΜΕΤΑδραση», η οποία σχετίζεται με την υλοποίηση αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, τα οποία έχουν σκοπό να φέρουν κοντά τα  παιδιά πρόσφυγες με τα παιδιά της πόλης μας.

Ήδη, έχουμε ξεκινήσει μια προεργασία μαζί με τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης  και Πρόεδρο του ΣΕΜΠ  Δημήτρη Καρύδη,  έχουμε επικοινωνήσει με τα σχολεία και έχει γίνει παρουσίαση στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων.

Ο Πειραιάς είναι πάντα «ανοιχτός» σε εκπαιδευτικά, ψυχαγωγικά και αθλητικά προγράμματα, που δίνουν διεξόδους σε παιδιά, αλλά και σε ενηλίκους, οι οποίοι ενημερώνονται και εκπαιδεύονται  σε μια σειρά επίκαιρων προβλημάτων ή ζητημάτων. Όλα αυτά βοηθούν στη συνύπαρξη και στην ένταξη των προσφύγων στην  τοπική κοινωνία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και τη ΜΕΤΑδραση για την εποικοδομητική μας συνεργασία».

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, δήλωσε:

«Από το Δημαρχείο του Πειραιά, στέλνουμε ένα σημαντικό μήνυμα: Ο αθλητισμός αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα εργαλεία κοινωνικής συνοχής και συμπερίληψης. Ας αποδείξουμε εμπράκτως, μέσα από τις δράσεις και τη συνεργασία μας, ότι ο αθλητισμός εκτός των άλλων, αποτελεί σπουδαίο εργαλείο ενότητας και αλληλεγγύης».

 

Η Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης Λώρα Παππά, επεσήμανε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένας τόσο σημαντικός Δήμος, όπως ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχει στο πρόγραμμά μας κι έτσι τα προσφυγόπουλα μαζί με τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν, δίνοντας το παράδειγμα συνύπαρξης μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button