Δελτία τύπου

Ημερίδα  ενημέρωσης για τις «Κοινωνικές Υπηρεσίες με Πολυκαναλική Πρόσβαση των Ωφελούμενων που ανήκουν στις Ευπαθείς Ομάδες» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

imerida-gia-tis-koinwnikes-yphresiesΜε επιτυχία διεξήχθη  ημερίδα,  κατά την οποία παρουσιάστηκε το έργο που έχει σημειωθεί, τους τελευταίους 36 μήνες, στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, πρόληψης και πολλαπλής στήριξης της οικογένειας στον Δήμο Πειραιά.

Η ημερίδα ενημέρωσης και απολογισμού: «Κοινωνικές Υπηρεσίες με Πολυκαναλική Πρόσβαση των Ωφελούμενων που ανήκουν στις Ευπαθείς Ομάδες: Η Εμπειρία του Δικτύου Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων», διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών  του Δήμου Πειραιά, στο  πλαίσιο της ΒΑΑ/ΟΧΕ Δήμου Πειραιά 2014 – 2020  χθες, στο κατάμεστο από κόσμο  φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

 

Επίσης, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση των αποτελεσμάτων των δράσεων και των υπηρεσιών που αναπτύχθηκαν από το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων. Στην ημερίδα δόθηκε έμφαση από τους ομιλούντες στα δίκτυα συνεργασίας μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής στον Δήμο Πειραιά.

 

  

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Γιώργος Βίτσας, σε δήλωσή του, ανέφερε:

1966

«Το έργο που έχει υλοποιηθεί τους τελευταίους 36 μήνες, στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, πρόληψης και πολλαπλής στήριξης της οικογένειας στον Πειραιά είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς στηρίζουμε έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας. Ο Δήμος Πειραιά θα εξακολουθήσει να είναι κοντά στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που κινούνται στην κατεύθυνση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Τα συμπεράσματα που διεξήχθησαν από την ημερίδα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα και  θα ήθελα να ευχαριστώ  όλους τους συμμετέχοντες».

 

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

karydis«Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε μία πολύ σημαντική επιλογή μέσω της Ολοκληρωμένης  Χωρικής Επένδυσης του προγράμματος ΕΣΠΑ και  έδωσε πολύ μεγάλο «βάρος» στα θέματα της κοινωνικής πολιτικής. Ο δήμος μας είναι δίπλα στα ευάλωτα νοικοκυριά και στα άτομα με κοινωνικά και οικονομικά  προβλήματα,  με κύριο στόχο την επίλυσή τους. Η δουλειά που έγινε τους 36 μήνες, βοήθησε πολλές οικογένειες να αντιληφθούν ποια είναι τα δικαιώματά τους και να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του δήμου, όπως τα Κέντρα  Κοινότητας και τις Κινητές Μονάδες».

 

Η Αντιδήμαρχος Περιουσίας και Κτηματολογίου Κυριακή Μπουρδάκου,  στον χαιρετισμό της, σημείωσε:

bourdakou«Υλοποιούμε μια πληθώρα δράσεων, περάσαμε σε μια νέα εποχή κοινωνικών υπηρεσιών, ξεφεύγοντας από τη λογική του «γκισέ» να  περιμένουμε  δηλαδή τον πολίτη να έρθει για να μας πει αυτό που χρειάζεται.  Βγήκαμε προς τα έξω, δεν αποκεντρώσαμε μόνο τις κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά πέρασε στο συλλογικό υποσυνείδητο ότι ο Δήμος Πειραιά βρίσκεται δίπλα στον δημότη. Αυτό έγινε κοινή συνείδηση και αντίληψη».

 

Ο Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος  του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος  Πλατανησιώτη, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

platanisiotis«Τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά απαιτούν παρεμβάσεις που παίρνουν δυναμικές λύσεις.  Η Διεύθυνσή  μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις κοινωνικής φροντίδας και κοινωνικής αλληλεγγύης, με στόχο την ενίσχυση της οικογενειακής ζωής, της δημόσιας και κοινωνικής υγείας, αλλά  και της υγιεινής για την στήριξη των  ευπαθών πολιτών».

 

Χαιρετισμό απηύθυνε  επίσης, ο Ευάγγελος Ροδόπουλο, Διευθύνων  Σύμβουλος της ΕΕΟ GROUP. Ομιλίες έκαναν οι: Κασιδιάρης Σπυρίδων, Επόπτης Πράξης, Κοινωνικός Λειτουργός, Τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Κωτσιάβρας Αναστάσιος, Στέλεχος Συμβουλευτικής, Κοινωνιολόγος, Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων και Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου, Στέλεχος Συμβουλευτικής Επισκέπτρια Υγείας, Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button