Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

«Μια φορά κι ένας βυθός…»,  ένα  υπέροχο θαλασσινό παραμύθι με πρωταγωνιστές τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά

mia-fora-ki-enas-vythos«Μια φορά κι ένας βυθός…»,  ένα  υπέροχο θαλασσινό παραμύθι,  στο οποίο τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, έγιναν πρωταγωνιστές και δημιούργησαν δικά τους φανταστικά παραμύθια,  με άχρηστα αλλά ανακυκλώσιμα υλικά, πραγματοποιήθηκε  στο Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης ΘεάΔραση, στην Καστέλα, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2024.

Στην  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου, τα παιδιά με τις οδηγίες της Παιδαγωγού Θεάτρου – Εμψυχώτριας Θεατρικού Παιχνιδιού Μαρίας Ρεντίφη, δημιούργησαν φανταστικά θαλασσινά παραμύθια,  με κοράλλια, με παράξενα πλάσματα του βυθού, με χειροτεχνίες και ζωγραφική.

Κοντά στα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών, βρέθηκε και η χαριτωμένη μασκότ των Ημερών Θάλασσας ο Ζαχαρίας, που φωτογραφήθηκε μαζί τους.

 

Η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία Ζηλάκου, μεταξύ άλλων, τόνισε:

zilakou-mia-fora-ki-enas-vythos«Μια υπέροχη δράση από τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά που έφτιαξαν τα δικά τους φανταστικά παραμύθια της θάλασσας και τα απεικόνισαν  με ζωγραφική και χειροτεχνίες, δημιουργώντας μια μοναδική Εικαστική-Ηχητική Εγκατάσταση. Η δράση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Θεατρικού Παιχνιδιού, «Ήχοι – Μύθοι – Παραμύθι», που υλοποιούμε αυτή τη σχολική χρονιά στους σταθμούς μας.

Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου, να ευχαριστήσω όλους  τους γονείς που  μας  εμπιστεύονται   τα παιδιά τους, καθώς επίσης όλο το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας και φυσικά την εμψυχώτρια του θεατρικού παιχνιδιού, κα Μαρία Ρεντίφη και τον Ιδρυτή του Κέντρου Τέχνης Καστέλας που στεγάζεται το Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης ΘεάΔραση,  κ. Νίκο Βερνίκο, για την παρουσία του στη δράση μας.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας Γιάννη Μώραλη για τη σημαντική στήριξή του  στο πολύτιμο έργο μας για τα μικρά παιδιά του Πειραιά».

 

Οι  «Ημέρες Θάλασσας» διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. και σε συνδιοργάνωση με το Plus Πειραιάς, το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, την ΚΟ.Δ.Ε.Π., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1 – 90,4 FM»,  στο πλαίσιο της E.M.D. (European Maritime Day).

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2024, στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr

«Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,

https://www.facebook.com/ImeresThalassas και https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με   φωτογραφίες και live μεταδόσεις.

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button