Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Μία χρωματιστή, μοναδική εκδήλωση  από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων  του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Ναυτικού Μουσείου της Μαρίνα Ζέας

semp-ekdhlwsh-sth-marina-zeasΤο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων  του Δήμου Πειραιά καλωσόρισε τα παιδιά των κοινοτήτων προσφύγων και μεταναστών, στην πλατεία Ναυτικού Μουσείου της Μαρίνα Ζέας, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με τη Δομή Φιλοξενίας Σχιστού, τις Συντονίστριες Εκπαίδευσης και το Γραφείο ένταξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τα Κέντρα  φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων «Ζεύξις» και Κοινωνικό ΕΚΑΒ, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ)- πρόγραμμα ένταξης HELIOS και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, παιδιά από τα σχολεία του Πειραιά, καθώς  και  τους εθελοντές του δήμου.

chairetismos-dimarchou-sthn-ekdhlwsh-sempΣτην εκδήλωση παρέστησαν  και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  ο Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ηρακλής Μοσκώφ  και ο Βουλευτής Πειραιώς και Νήσων  Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

 

 

episimoiΕπίσης παρέστησαν, ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και για Όλες» Γιώργος Γαβρίλης, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΣΕΜΠ, Δημήτρης Καρύδης, η Αντιδήμαρχος και μέλος του ΣΕΜΠ Κυριακή Μπουρδάκου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του ΣΕΜΠ Γιώργος Βίτσας, η Δημοτική Σύμβουλος-Υπεύθυνη Εθελοντισμού και μέλος του ΣΕΜΠ Ελίνα Βερυκάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του ΣΕΜΠ από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΜΠ Κώστας Δουζίνας, η  Γραμματέας του ΣΕΜΠ Άννα Λεωτσάκου και το τακτικό μέλος του ΣΕΜΠ Νέστωρ Δέδες εκπροσωπώντας τον όμιλο Αλβανικών επιχειρήσεων Πειραιά. Συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και το μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Χρήστος Μακρής, Ηλίας Χατζηκώστας και Μάκης Βουβαλάκης, όπως και το μέλος του Συμβουλίου της Α’ Κοινότητας Ευαγγελία Φερεντίνου.

kolaz-zwgrafikiH Ειρήνη Ανδρουλάκη εκ μέρους του προγράμματος ένταξης HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και  οι συντονίστριες εκπαίδευσης της Δομής Σχιστού Ελένη Καραγιάννη και Χριστίνα Γκατζόγια, συμμετείχαν μαζί  με τα παιδιά, σε εργαστήριο δημιουργικού κολάζ, ζωγραφικής (θαλασσογραφήματα και χειροτεχνίες), εκφράζοντας τα παιδιά τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, προωθώντας την αμοιβαία κατανόηση και τον σεβασμό μέσω της τέχνης.

Πρόκειται για ένα πρακτικό, διαδραστικό εργαστήριο, όπου οι συμμετέχοντες εργάστηκαν σε μικρές ομάδες δημιουργώντας έργα κολάζ, εμπνευσμένα από θέματα γύρω από τη διαφορετικότητα, την ενότητα και την ειρηνική συνύπαρξη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ε.Ε.E.E.Κ., που διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο μπαζάρ, αλλά και με  μαθητές και μαθήτριες από  σχολεία του Πειραιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση, δίνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων μέσα από τη δημιουργική συνεργασία, τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη.

Τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση κλασσικών ιστορικών αυτοκινήτων και μηχανών, αλλά και οι μικρότεροι σε ηλικία να ψυχαγωγηθούν με τη μασκότ των «Ημερών Θάλασσας 2024», τον Ζαχαρία, ο οποίος δεν θα μπορούσε να λείπει, όπως και οι εθελοντές του Δήμου Πειραιά, οι οποίοι στήριξαν την εκδήλωση με την πολύτιμη προσφορά τους.

 

Οι  «Ημέρες Θάλασσας» διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. και σε συνδιοργάνωση με το Plus Πειραιάς, το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, την ΚΟ.Δ.Ε.Π., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1 – 90,4 FM»,  στο πλαίσιο της E.M.D. (European Maritime Day).

«Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα

https://www.facebook.com/ImeresThalassas και  https://www.instagram.com/imeresthalassas

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button