Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Θαλασσινές νότες μουσικής και εικαστικής δημιουργίας…

Μία πολυχρωμία πολιτισμού στο Νέο Φάληρο

thalassines-notes-1«Θαλασσινές νότες μουσικής και εικαστικής δημιουργίας… Μία πολυχρωμία πολιτισμού στο Νέο Φάληρο»,  ήταν το  θέμα της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες, στον προαύλιο χώρο του  Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2024».

 

 

 

thalassines-notes-2Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς, από τα παιδιά του κατηχητικού του  Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και τους Συλλόγους Γονέων  και  Κηδεμόνων 1ου  και 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Φαλήρου, να απολαύσουν έκθεση ζωγραφικής από τη ΧΕΝ Νέου Φαλήρου και να ακούσουν  ξεχωριστά τραγούδια από τη χορωδία του Κ.ΑΠ.Η  της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας  Πειραιά.

 

 

karydis-thalassines-notesΤο «παρών» έδωσε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος συνεχάρη  τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, που – όπως είπε – παράγουν πολιτιστικό έργο. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις Ημέρες Θάλασσας, έναν πολύ σημαντικό θεσμό για τον δήμο, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, που διοργανώνεται εφέτος για δέκατη χρονιά, με περισσότερες από 100 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

 

epishmoiΣτην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, από τον Δήμο Πειραιά  η  Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Μουσικής Παιδείας Σταυρούλα  Μέντη, οι Πρόεδροι των Γ΄ και Ε΄ Δημοτικών Κοινοτήτων Όλγα Πυκνάδα  και Παναγιώτα Θειακούλη – Βοϊδονικόλα, αντίστοιχα,  Κοινοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας.
Οι  «Ημέρες Θάλασσας» διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. και σε συνδιοργάνωση με το Plus Πειραιάς, το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, την ΚΟ.Δ.Ε.Π., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1 – 90,4 FM»,  στο πλαίσιο της E.M.D. (European Maritime Day).

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2024, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr

«Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,  https://www.facebook.com/ImeresThalassas

και https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button