Δελτία τύπου

Μια όμορφη περιβαλλοντική δράση καθαρισμού της παραλίας της Φρεαττύδας από τους μαθητές του 21ου  Δημοτικού Σχολείου Πειραιά

katharismos-paralias-freattydasΜια όμορφη περιβαλλοντική δράση καθαρισμού της παραλίας της Φρεαττύδας ολοκληρώθηκε χθες, από μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού  των «Ημερών Θάλασσας 2024».

«Παρών» στην περιβαλλοντική δράση ήταν και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δήμου Πειραιά, στελέχη του οποίου ενημέρωσαν τους μαθητές για τα περιβαλλοντικά προγράμματα και τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το περιβάλλον και την προστασία της φύσης.

Οι μικροί μαθητές με τα υλικά που τους χορήγησε ο Δήμος Πειραιά, πλαστικές σακούλες και γάντια, προχώρησαν στον καθαρισμό της ακτής και στο τέλος συζήτησαν για το είδος των απορριμμάτων που περισυνέλλεξαν, για το αν ήταν ανακυκλώσιμα και ποια είναι τα οφέλη από την ανακύκλωση.

Στη δράση παρευρέθηκε, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής των Ημερών Θάλασσας, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Γεράσιμος Αγγελετάκης.

Μαζί με τους μαθητές,  στην περιβαλλοντική δράση  συμμετείχε και η  χαριτωμένη μασκότ των «Ημερών Θάλασσας» Ζαχαρίας.

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, τόνισε:

«Χαιρόμαστε πολύ που οι μαθητές αγαπούν και προστατεύουν το περιβάλλον. Οι περιβαλλοντικές δράσεις των Ημερών Θάλασσας έχουν αυτόν ακριβώς τον στόχο, να διδάξουν στα παιδιά τον σεβασμό και την αγάπη στη φύση. Να αφυπνίσουν την περιβαλλοντική συνείδησή  τους και να τα κάνουν να αντιληφθούν καλύτερα τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.  Ας μην ξεχνάμε ότι το μέλλον ανήκει στα παιδιά!».

Οι  «Ημέρες Θάλασσας» διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. και σε συνδιοργάνωση με το Plus Πειραιάς, το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, την ΚΟ.Δ.Ε.Π., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1 – 90,4 FM»,  στο πλαίσιο της E.M.D. (European Maritime Day).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2024, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr

«Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,  https://www.facebook.com/ImeresThalassas

και https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button