Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

2η Μαθητική Ημερίδα Μπότσια 2024 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας»

botsiaΤην ευκαιρία να δουν από κοντά και να γνωρίσουν το άθλημα Μπότσια  είχαν Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης, στην «2η  Μαθητική Ημερίδα Μπότσια 2024», η οποία  πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 28 Μαΐου 2024,  στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων  Παραολυμπιονικών σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και την Ειδική Ολυμπιάδα Ελλάδος και τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, με την υποστήριξη της Alpha Bank.

Οι αθλητές – μαθητές από Ειδικά Σχολεία της Αττικής,  που συμμετείχαν στο τουρνουά Μπότσια, απέδειξαν πως με αυτοσυγκέντρωση, συντονισμό, συνεργασία και στρατηγική μπορούν να απολαύσουν τον αθλητισμό και να διακριθούν  μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό και την  ευγενή άμιλλα.

Εμπνευστής της ημερίδας ήταν ο Παραολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του αγώνα εκτελούσε χρέη διαιτητή, αλλά και περιέγραφε με αμεσότητα τις λεπτομέρειες του αγώνα στους παρευρισκόμενους.

Στις διακριθείσες ομάδες του τουρνουά προσφέρθηκαν αναμνηστικά μετάλλια.

Ξεχωριστή  χαρούμενη νότα  έδωσε η μασκότ – καρχαρίας,  ο Ζαχαρίας, που φωτογραφήθηκε και έπαιξε με τα παιδιά.

gemelos-botsiaΟ Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Γέμελος, τόνισε: «Είναι πολύ τιμητικό και μάς κάνει χαρούμενους που και εφέτος ο Παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης επισκέφθηκε τον Πειραιά, για να δείξει στους μαθητές των Ειδικών Σχολείων το άθλημα Μπότσια.  Αγαπάμε αυτό το άθλημα και θέλουμε να προχωρήσουμε ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά, καθώς σκεφτόμαστε να οργανώσουμε και δικούς μας αγώνες – πρωταθλήματα στα Ειδικά Σχολεία, για τους special μαθητές μας».

Παρόντες στην «2η Μαθητική Ημερίδα Μπότσια 2024»,  από τον Δήμο Πειραιά, ήταν ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εµπορίου Γρηγόρης Καψοκόλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού  Ιωάννης Χατζηαλέξης, καθώς και ο ειδικός σύμβουλος  του Δημάρχου και επικεφαλής του Europe Direct Piraeus, Παναγιώτης Κυρίμης.

Να σημειωθεί ότι,  το Μπότσια αποτελεί άθλημα για άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, τόσο σε επίπεδο δραστηριότητας αναψυχής όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Οι  «Ημέρες Θάλασσας» διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. και σε συνδιοργάνωση με το Plus Πειραιάς, το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, την ΚΟ.Δ.Ε.Π., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1 – 90,4 FM»,  στο πλαίσιο της E.M.D. (European Maritime Day).

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2024, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr

«Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,  https://www.facebook.com/ImeresThalassas

και https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button