Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Χαρούμενες φωνές και παιδικά χαμόγελα «γέμισε» η πλατεία Κανάρη στη δράση ενημέρωσης: «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου!»

drash-anakyklwse-stous-mple-kadousΜε μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή μαθητών από  Δημοτικά Σχολεία της πόλης,  πραγματοποιήθηκε στην πλατεία  Κανάρη,  στο Πασαλιμάνι, η  δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας «μπλε κάδους».
Τη δράση με το σύνθημα: «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου!» διοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), με την υποστήριξη του ΣΚΑΪ και με τη συμβολή της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά.

mathites-plateia-kanariΗ  πλατεία  Κανάρη, από νωρίς  το πρωί  «γέμισε» από χαρούμενες φωνές και χαμόγελα μαθητών, οι οποίοι ανακάλυψαν μέσα από ψυχαγωγικά και  διαδραστικά παιχνίδια τον μαγικό κόσμο της ανακύκλωσης, όπου κανένα αντικείμενο δεν πάει χαμένο κι όλα μπορούν να κερδίσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Τα παιδιά ενημερώθηκαν επίσης, για τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους».

Παράλληλα, ενημερώθηκαν και οι επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις γυάλινες συσκευασίες από τους μπλε κώδωνες.

Επιπλέον, μετά το πέρας της δράσης, κληρώθηκαν 4  ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία κέρδισαν μαθητές των σχολείων του Πειραιά, μετά από διαγωνισμό όπου  απάντησαν σωστά σε ερωτήσεις.

 

moralis-reppas-razisΣτη δράση, το «παρών» έδωσαν ο  Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά Νίκος Βλαχάκος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Μιχάλης Οικονομάκης,  ο Γενικός Διευθυντής της  Ε.Ε.Α.Α. Γιάννης Ραζής, στελέχη της  Ε.Ε.Α.Α, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος και  ο Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής και Ηλίας  Χατζηκώστας αντίστοιχα.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  σε  δήλωσή του, τόνισε :

moralis-mathites-drash-anakyklwshs«Μια ιδιαίτερα σημαντική  και ενδιαφέρουσα  δράση περιβαλλοντικού σκοπού διοργανώσαμε  στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Ενημερώσαμε τους μαθητές για τα οφέλη της ανακύκλωσης συσκευασιών στους μπλε κάδους, με παιχνίδια, με κληρώσεις, με δώρα.

Πρόκειται για μια σημαντική συνέργεια, καθώς ως χώρα είμαστε «πίσω» στην ανακύκλωση και  καταβάλλουμε προσπάθειες όλοι οι δήμοι, προκειμένου μέσα από δράσεις σαν κι αυτή, να ευαισθητοποιήσουμε παιδιά από μικρή ηλικία, για να βάλουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμος Πειραιά, τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τα ποσοστά της ανακύκλωσης, ωστόσο χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά, αλλά κυρίως εκπαίδευση και τα παιδιά είναι οι καλύτεροι μεταφορείς της γνώσης σε εμάς, την περασμένη γενιά. Έχουμε εμπιστοσύνη στους νέους ότι θα  τα καταφέρουν  καλύτερα και σε αυτόν τον τομέα».

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας,  σε δήλωσή του, επεσήμανε:

moralis-reppas-drash-anakyklwshs«Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για την καθαριότητα και την ανακύκλωση αποτελούν βασικό πυλώνα  του σχεδίου  που έχουμε καταρτίσει, τα τελευταία χρόνια, για την αύξηση των ποσοστών  της ανακύκλωσης στην πόλη.

Μια τέτοια δράση πραγματοποιείται σήμερα, στην πλατεία Κανάρη σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, όπου ενημερώνουμε τους μαθητές για την αξία της ανακύκλωσης, για το πώς να ανακυκλώνουν σωστά και παράλληλα «περνάμε» μηνύματα και προς τους γονείς για τη σωστή ανακύκλωση».

 

Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), Γιάννης Ραζής, σε δήλωσή του, σημείωσε:

drash-anakyklwshs-stous-mple-kadous«Με το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης προσπαθούμε μέσα από την ψυχαγωγία των μαθητών του Πειραιά, να περάσουμε το μήνυμα ότι η ανακύκλωση είναι για να προστατεύουμε το περιβάλλον, για να διασκεδάσουμε και να παίξουμε, για να μάθουμε πως μπορούμε να  ανακυκλώνουμε σωστά. Μην ξεχνάμε ότι χρειάζεται να προστατεύουμε το περιβάλλον, να το βελτιώσουμε και να το παραδώσουμε καλύτερο  στις επόμενες γενιές. Ευχαριστούμε τον Δήμο Πειραιά  που σε συνεργασία με  την  Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), πραγματοποιήθηκε αυτή η πρωτοβουλία».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button