Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Σε ξέφρενους αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Πειραιά
Μεγάλο πάρτι καρναβαλιστών στη Πλατεία Κοραή

apokries-2024-dimos-peiraiaΜασκαράδες, μπαλόνια, σοκολατοπόλεμος σερπαντίνες, κομφετί, αλλά και εκατοντάδες χαρταετοί υποδέχθηκαν μικρούς και μεγάλους στο ξέφρενο καρναβαλικό πάρτι του Δήμου Πειραιά στην Πλατεία Κοραή, το Σάββατο 16 Μαρτίου.
Οι μικροί καρναβαλιστές, με τις φανταχτερές τους στολές, γνώρισαν ακροβατικά και ζογκλερικά τρικ, αναμετρήθηκαν στον διαγωνισμό αποκριάτικης στολής, κατασκεύασαν μάσκες στα αποκριάτικα εργαστήρια «χρώμα» και μετά από ένα, όλο φαντασία, Face Painting, έγιναν κυριολεκτικά αγνώριστοι!

 

plateia-korai-apokries-2024Στη γιορτή  γνωστοί dj, με λάτιν ρυθμούς, έδωσαν το σύνθημα για χορό και αποκριάτικο λίκνισμα, ενώ γονείς και παιδιά χόρεψαν με κέφι, για πολύ ώρα, Zumpa, αλλά και παραδοσιακούς σκοπούς της αποκριάς. Πρωταγωνιστής, στο αποκριάτικο  πάρτι και η τεχνολογία καθώς όλοι, μικροί και μεγάλοι, απαθανάτισαν τις εορταστικές τους στιγμές στο  360ο Carnival Video Booth.

 

ksylopodarosΑπό το καρναβάλι  δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ξυλοπόδαροι, με τις γεμάτες δώρα και σοκολάτες τσέπες τους, ο καραγκιόζης και οι «αποκριάτικές περιπέτειες της βεβυροπούλας» καθώς και οι δοκιμασίες παιχνιδιών εκεί όπου οι μικροί μασκαράδες δοκίμαζαν τις τεχνικές τους με τις μπάλες. Σε καρναβαλικούς ρυθμούς ήταν και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά όπου, από το πρώτο λεπτό, με τις λάτιν νότες της κατάφερε να ξεσηκώσει όλους, μασκαράδες και μη, για έναν χωρίς σταματημό χορό.

 

Τέλος μία μεγάλη έκπληξη περίμενε όλους τους καρναβαλιστές: το μοίρασμα χαρταετών με το σήμα και τα χρώματα του Δήμου Πειραιά, ώστε  την Καθαρά Δευτέρα ο ουρανός της πόλης να γεμίσει αετούς με μπλε και κόκκινο.

 

karnavali-2024-plateia-koraiΣε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά έχουν ως στόχο να ζήσουν όμορφες στιγμές οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και η πλατεία Κοραή γέμισε από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι  μπήκαν στο πνεύμα των ημερών και διασκέδασαν με μουσική, χορό και πολλές ακόμη δράσεις που διοργανώσαμε στο κέντρο της πόλης μας.

 

filarmoniki-plateia-korai-apokries-2024Οι ημέρες αυτές που διανύουμε είναι ημέρες αισιοδοξίας και επιθυμία μας είναι να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε οι δημότες μας με τις οικογένειές τους να ζουν όμορφες στιγμές και να χαμογελούν.

Ασφαλώς περιμένουμε τους Πειραιώτες αλλά και τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να γιορτάσουμε παραδοσιακά τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα στην παραλία της Φρεαττύδας με το πέταγμα του χαρταετού, με την Γωγώ Τσάμπα και με σαρακοστιανά εδέσματα, προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός την οποία και ευχαριστώ για την διαχρονική, πολύτιμη στήριξη της».

 

zarakeli-plateia-koraiΗ Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας και Τουρισμού Ανδριάνα Ζαρακέλη υπογράμμισε: «Φέτος σχεδιάσαμε ένα ξεχωριστό αποκριάτικο πρόγραμμα για όλους και ειδικά για τα παιδιά. Στόχος μας, να απολαύσουν οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης έναν γιορτινό Πειραιά σε καρναβαλικούς ρυθμούς γεμάτο μουσική και παιχνίδια. Σας περιμένουμε με χαρά την Καθαρά Δευτέρα, στην Φρεαττύδα, για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με την Γωγώ Τσάμπα και δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Καλά Κούλουμα και Καλή Σαρακοστή, με υγεία».

zarakeli-tzeferakosΠαρόντες στην αποκριάτικη γιορτή του Δήμου Πειραιά ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης, η Δημοτική Σύμβουλος Ελίνα Βερυκάκη, οι Πρόεδροι της Α΄ και Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Δημήτρης Πεφάνης και Παναγιώτης Μαστρονικόλας αντίστοιχα.

 

Τη διοργάνωση  των εκδηλώσεων έχει η Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και το Destination Piraeus του Δήμου Πειραιά.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button