Δελτία τύπου

Σεμινάριο για την Αντισεισμική Προστασία των Βρεφονηπιακών Σταθμών πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Πειραιά

seminario-antiseismikhs-prosatsias-stous-vrefonhpiakous-stathmousΣεμινάριο με θέμα: «Αντισεισμική Προστασία Παιδικών Σταθμών»  πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Π. (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), στο πλαίσιο της επιμόρφωσης του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

 

 

Η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία Ζηλάκου, στην ομιλία της, τόνισε:

zilakou-seminario«Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, υλοποιούμε σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Π. (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), σεμινάριο με θέμα «Αντισεισμική Προστασία Παιδικών Σταθμών».

Στην Ελλάδα, ο κίνδυνος από τους σεισμούς είναι μεγάλος. Ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα, με υπαρκτή σεισμική δραστηριότητα για αυτό καλό θα ήταν, σε περίπτωση σεισμού,  όλοι μας να γνωρίζουμε με ποιο τρόπο αρχικά μπορούμε να ενεργήσουμε και να προστατευτούμε, αλλά και να προστατεύσουμε τα παιδιά ελαχιστοποιώντας τυχόν καταστροφικές συνέπειες.

Ένας  από τους πρωταρχικότερους και σημαντικότερους  στόχους μου,  από την πρώτη ημέρα που μου ανατέθηκαν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί,   ήταν και εξακολουθεί να είναι  η ασφαλής διαμονή τόσο  των παιδιών όσο και του προσωπικού και σαφέστατα  η προστασία αυτών από κινδύνους στους χώρους όπου στεγάζονται οι παιδικοί για αυτό τον λόγο μαθαίνουμε  για τον σεισμό και προστατευόμαστε. Το μέσο που θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε και να δράσουμε καίρια,  είναι οπωσδήποτε η σωστή ενημέρωση. Ενημερωνόμαστε για τον σεισμό και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να γνωρίζουμε αλλά και να εφαρμόζουμε.  Στηρίζουμε λοιπόν δράσεις που κινούνται στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και της επιμόρφωσης του προσωπικού των παιδικών σταθμών».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button