Δελτία τύπου

Πανελλαδική διάκριση στην ανακύκλωση για τον Δήμο Πειραιά

Μια ακόμη διάκριση για τον Δήμο Πειραιά στον τομέα της ανακύκλωσης, καθώς απέσπασε την 6η θέση πανελλαδικά στο Πρόγραμμα Συλλογής & Ανακύκλωσης Ενδυμάτων – Υποδημάτων της  «RECYCOM».

Είναι χαρακτηριστικό πως σε σύνολο 105 Δήμων που μετείχαν το 2023 στο πρόγραμμα, ο Δήμος Πειραιά βρέθηκε στις πρώτες θέσεις καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει στους μωβ κάδους, που έχει τοποθετήσει στην πόλη 186.145  κιλά ενδυμάτων – υποδημάτων.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε πως τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από πλευράς Δήμου για να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης στην πόλη μας ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση των δημοτών, στόχευση που πλέον αποδίδει καρπούς.

Εξέφρασε επίσης, την ικανοποίησή του για ακόμα μια διάκριση στον τομέα της ανακύκλωσης, υπογραμμίζοντας πως οι μωβ κάδοι  που έχουν τοποθετηθεί στον Πειραιά εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό του Δήμου ώστε να αποτελεί η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των Πειραιωτών.

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, ανέφερε σε δήλωση πως στόχος είναι το 2024 να  τοποθετηθούν ακόμη περισσότεροι μωβ κάδοι στον Πειραιά, σημειώνοντας πως  η διαρκής ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε δράσεις ανακύκλωσης θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς. «Η ανακύκλωση μπορεί και πρέπει να είναι βασικό μέλημά μας να αναπτυχθεί, για έναν Πειραιά  ακόμα πιο καθαρό, ακόμα πιο «πράσινο», ακόμα πιο σύγχρονο», σημείωσε ο κ. Ρέππας.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button