Δελτία τύπου

2ο «Έξυπνο» Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης σε δημοτικά σχολεία της πόλης

Ξεκίνησε το 2ο  «Έξυπνο» Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης σε 44 δημοτικά σχολεία του Δήμου Πειραιά, με τη συμμετοχή περισσότερων από 7.000 μαθητών της πόλης μας.

afisa-2o-scholiko-prwtathlima-anakyklwshsΟ Δήμος Πειραιά παρέχει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την καινοτόμο υπηρεσία καταγραφής της ανακύκλωσης στα δημοτικά σχολεία. Τα ανακυκλώσιμα υλικά κατά την αποκομιδή τους ζυγίζονται από το πρωτοποριακό σύστημα «έξυπνων» ζυγαριών και τα αποτελέσματα καταχωρούνται στην online πλατφόρμα, όπου γίνεται δυναμική κατάταξη των σχολείων βάσει των επιδόσεών τους.

Το Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης  πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά. Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, τα σχολεία που θα έχουν την καλύτερη επίδοση στην ανακύκλωση θα επιβραβευτούν για το έργο των μαθητών τους και των δασκάλων τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά την περσινή διοργάνωση  τα παιδιά διαχώρισαν με σωστό τρόπο πάνω από 7,5 τόνους πλαστικών και πάνω 7 τόνους χάρτινων απορριμμάτων, καταφέρνοντας να οδηγήσουν προς ανακύκλωση πάνω από 14,5 τόνους απορριμμάτων, όπου χωρίς την κατάλληλη υποδομή και παρότρυνση για ανακύκλωση, θα κατέληγαν στη χωματερή.

 

Υπενθυμίζεται ότι,  για την  πρωτοβουλία αυτή ο Δήμος Πειραιά  έχει βραβευτεί στα  «ΟΤΑ AWARDS 2023».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Σκοπός μας με τη διοργάνωση του Σχολικού Πρωταθλήματος Ανακύκλωσης είναι να δώσουμε κίνητρα στους  μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας να εντάξουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος. Η περσινή διοργάνωση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, καθώς τα παιδιά κατάφεραν να ανακυκλώσουν περισσότερους από 14 τόνους απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό συλλογικό κατόρθωμα, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων που υλοποιούμε, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να μάθουν να ανακυκλώνουν, έτσι ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση».

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, ανέφερε:

«Tο «Έξυπνο» Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης έχει στόχο, πέραν της συγκέντρωσης ανακυκλώσιμης ύλης, την ενημέρωση και κινητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ανακύκλωση και τις βέλτιστες πρακτικές για την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών.

Παράλληλα, προωθείται η καλλιέργεια του εθελοντισμού και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button