Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο Δήμαρχος Πειραιά στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Κωφών Πειραιώς και Νήσων 

Γιάννης Μώραλης: «Δημιουργούμε ΚΕΠ για κωφούς  στον Πειραιά» 

ethsia-ekdhlwsh-kwfwn-peiraiaws-kai-nhswnO Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα, στην  ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Κωφών Πειραιώς και Νήσων και του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών και Νήσων που πραγματοποιήθηκε στον δημοτικό κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ».

Ο  κ. Μώραλης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανακοίνωσε  την πρόθεσή του να δημιουργηθεί  ΚΕΠ για κωφούς στον Πειραιά ή μια ανάλογη υπηρεσία στο κεντρικό ΚΕΠ Πειραιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννης Βοϊδονικόλας και η Δημοτική Σύμβουλος Ελίνα Βερυκάκη.

 

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

voidonikolas-verikaki-moralis«Σήμερα είχα τη χαρά να παρευρεθώ στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Κωφών Πειραιώς και Νήσων και του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών και Νήσων. Οι κωφοί στην Ελλάδα – εγγεγραμμένοι και μη –  ξεπερνούν τους 30.000 και σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε εκτενέστερα για τα προβλήματα των κωφών που αφορούν κατά κύριο λόγο στην προσβασιμότητα, στην εργασία, στη διερμηνεία.

Υπήρξε μια εξαιρετική πρόταση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου να δημιουργήσουμε ένα ΚΕΠ για κωφούς. Πρόκειται για ένα εύλογο και λογικό αίτημα, στο οποίο προφανώς είμαστε θετικοί και από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από τον Δήμο Πειραιά, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ΚΕΠ για κωφούς στην πόλη μας ή μια υπηρεσία για κωφούς στο υπάρχον κεντρικό ΚΕΠ Πειραιά.

Τους εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και  συγχαίρω τον Αθλητικό τους Σύλλογο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο  ποδόσφαιρο.

Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε έμπρακτα κοντά τους σε ό,τι χρειαστούν, όπως και σε κάθε σύλλογο της πόλης που αναπτύσσει αξιόλογη κοινωνική δράση».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button