Δελτία τύπου

Διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ανδρέας Γαρύφαλλος» και όλων των δημοτικών γυμναστηρίων

Σας ενημερώνουμε ότι από χθες Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και σε συνεννόηση με τους γυμναστές του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, το δημοτικό κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στην παραλία Βοτσαλάκια  και όλα τα δημοτικά γυμναστήρια  θα παραμείνουν κλειστά.

 

Σχετικά με αυτήν την εξέλιξη, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Εκπλήσσομαι ειλικρινά με την ακατανόητη καθυστέρηση από πλευράς της ΓΓΑ αλλά και όσων άλλων εμπλέκονται σε σχέση με την πρόσληψη συμβασιούχων γυμναστών στους Δήμους. Είναι η πρώτη φορά που αναγκαζόμαστε να διακόψουμε ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου Πειραιά καθώς ήδη κοντεύουμε να αλλάξουμε χρόνο και κάποιοι μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι καθυστερώντας αδικαιολόγητα, παίζουν με τις ζωές των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων. Είναι ούτως ή άλλως  αδιανόητο να μην έχουμε  μόνιμους γυμναστές, ενώ η κυβέρνηση υποτίθεται  ότι προωθεί την άθληση για όλους, αλλά είναι ακόμα πιο τρελό και απαράδεκτο  να μην έχει καν βγει η προκήρυξη για την περίοδο 2023-2024, ενώ σε 10 μέρες τελειώνει η χρονιά.

Κρίμα γιατί είναι καθυστερήσεις που θα μπορούσαν εύκολα να έχουν αποφευχθεί ώστε οι δημότες να μην διακόπτουν την άθληση τους και οι Δήμαρχοι να μην αναγκαζόμαστε να προβαίνουμε σε  επιστολές διαμαρτυρίας και παραπόνων.

Όσον αφορά στους πολίτες που ευλόγως διαμαρτύρονται, το μόνο που μπορώ να τους συστήσω είναι υπομονή, ελπίζοντας ότι κάποιος από την Κυβέρνηση θα ασχοληθεί  το συντομότερο για να δοθεί η πρέπουσα λύση».

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:
«Δυστυχώς η ακατανόητη καθυστέρηση των αρμοδίων της ΓΓΑ και όλων των συναρμόδιων υπουργείων για τα προγράμματα ΠΑΓΟ (προγράμματα άθλησης για όλους) να προχωρήσουν στην έγκριση της προκήρυξης για 8 μήνες συμβάσεις γυμναστών, κάνουν αδύνατη τη λειτουργία των αθλητικών προγραμμάτων μας και κατά συνέπεια των αθλητικών μας εγκαταστάσεων.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γυμναστές μας που μέχρι και σήμερα προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους με μοναδικό σκοπό την πραγματοποίηση των αθλητικών προγραμμάτων και μοναδική τους προτεραιότητα τους δημότες μας, ανήλικους και ενήλικες. Γίνεται όμως ξεκάθαρα αντιληπτό από όλους μας, ότι στις μέρες που ζούμε, κανένας δεν μπορεί να παράγει έργο χωρίς να αμείβεται όσο καλή πρόθεση και να έχει.

Έχει έρθει η στιγμή να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς το κατάλληλο και μόνιμο προσωπικό είναι απλά κενοί χώροι».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button