Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες «πλημμύρισε» το Δημοτικό Θέατρο στη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου και του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά

Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες «πλημμύρισε» χθες το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε μια μαγευτική συναυλία στο πνεύμα των ημερών, από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και τα μουσικά σύνολα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά (ΠΜΚΠ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου «Χριστούγεννα στον Πειραιά – Γιορτές στις Γειτονιές».

chorwdiaΗ συναυλία άνοιξε με τις εκπληκτικές ερμηνείες της παιδικής χορωδίας του ΠΜΚΠ,  υπό την καθοδήγηση της Σταυρούλας Καμακάρη και με την  Κιθαριστική Ορχήστρα Πειραιά, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη.

Ακολούθησε η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» Πάρου, υπό τη διεύθυνση και καθοδήγηση της Κωνσταντίνας Ανδρεάκου, συμπράττοντας με την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά του ΠΜΚΠ, με μαέστρο τη Σταυρούλα Μέντη. Τα σύνολα ερμήνευσαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

 

filarmonikhΣτο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Σέργιου Μαγιάτη, απέδωσε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ η συναυλία ολοκληρώθηκε με εορταστικό ρεπερτόριο από τη Φιλαρμονική, με τη σύμπραξη της παιδικής χορωδίας του ΠΜΚΠ  και της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» Πάρου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας είχε ο Σέργιος-Ιωάννης Μαγιάτης, σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΠΜΚΠ Βασίλη Μαστοράκη και τον διευθυντή των μουσικών εργαστηρίων Στέλιο Γκόλγκαρη.

Κατή τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης, προσέφερε τιμητική πλακέτα στην διευθύντρια της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» Πάρου Κωνσταντίνα Ανδρεάκου. Επίσης, η κα Ανδρεάκου προσέφερε αναμνηστικά δώρα στην Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και όλους όσοι συμμετείχαν χθες στην όμορφη συναυλία με χριστουγεννιάτικες μελωδίες  στο Δημοτικό Θέατρο. Είναι μια καθιερωμένη εκδήλωση με μεγάλη απήχηση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά. Ειδικά τις γιορτινές αυτές ημέρες, οφείλουμε να προσφέρουμε στιγμές χαράς, ψυχαγωγίας  και διασκέδασης στους δημότες μας».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

vourakis«Είναι η καθιερωμένη μας χριστουγεννιάτικη συναυλία που αποτελεί συνεργασία του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου και της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για όλους εμάς και για εμένα προσωπικά γιατί είναι η τελευταία δράση πολιτισμού που διοργανώνουμε ως Ο.Π.Α.Ν.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν δείξαμε πραγματικά ένα πρόσωπο και ένα άνοιγμα προς τον πολιτισμό και τους Πειραιώτες και όχι μόνο, το οποίο είχε χρόνια να συμβεί.

Να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλα τα παιδιά που συμμετέχουν, τη Φιλαρμονική, όσους ήρθαν να βοηθήσουν αυτή την πολύ ωραία συναυλία, τον κόσμο που μας στηρίζει τόσα χρόνια, τον διευθυντή του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά Βασίλη Μαστοράκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα στις ιδέες που είχαμε και μαζί συνεργαστήκαμε και προχωρήσαμε.

Η επόμενη ημέρα ελπίζω να είναι ακόμα καλύτερη παρά τις δυσκολίες και τον επόμενο χρόνο να μπορούμε πάλι να διοργανώσουμε συναυλίες και να φιλοξενήσουμε κόσμο στο πολύ ωραίο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button