Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση για τον  εορτασμό των δύο ετών του Humanity Greece

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τον  εορτασμό των δύο ετών του Humanity Greece και για το Όραμα του Εθελοντισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το Humanity Greece, διοργάνωσε την εκδήλωση τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών (5 Δεκεμβρίου) και θέλοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα να αναδείξει την πολύτιμη προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι βρέθηκαν για ακόμα μία χρονιά στην πρώτη γραμμή προσφέροντας σημαντικό ανθρωπιστικό έργο.

dithepi-humanity-greeceΠαράλληλα, ο Δήμος Πειραιά φώτισε μωβ το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τιμώντας όλους τους εθελοντές για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο αλλά και για την  ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον εθελοντισμό, όπως έγινε και σε κεντρικά σημεία σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, από τον Δήμο Πειραιά ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης  & ΓΣΠ Δημήτρης Αράπης κ.α.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

moralis-vourakis-arapis«Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενήσαμε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την κεντρική εκδήλωση του Humanity Greece στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών, της εθελοντικής οργάνωσης η οποία στα δύο χρόνια της ύπαρξης της, έχει επιδείξει σημαντική δράση και αποτελεί πλέον έναν από τους βασικούς φορείς εθελοντισμού στην Ελλάδα.

Μία οργάνωση, η οποία βρέθηκε μεταξύ άλλων στην πρώτη γραμμή, σε έκτακτες ανθρωπιστικές κρίσεις, όπως ήταν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, ο σεισμός στην Τουρκία, οι πυρκαγιές του 2021 και του 2022, ο πόλεμος στην Ουκρανία και έχει επίσης δημιουργήσει το 1ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο στη χώρα.

Είναι ελπιδοφόρο να βλέπεις τόσους νέους ανθρώπους, εθελοντές, πρόθυμους να βοηθήσουν όποτε παραστεί ανάγκη. Και αξίζουν συγχαρητήρια, όχι μόνο σε όσους συντονίζουν αυτή την προσπάθεια, αλλά κυρίως στους εκατοντάδες ανθρώπους που ανταποκρίνονται για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους.

Οι εθελοντές σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποκαθιστούν τη δράση της Πολιτείας αλλά να τη συμπληρώνουν. Ο Δήμος Πειραιά, θα είναι δίπλα στο Humanity Greece όπως και σε κάθε παρόμοια πρωτοβουλία, ώστε να βοηθήσει ή να συνδράμει με τα μέσα που διαθέτει το έργο των εθελοντών. Θα ήθελα να συγχαρώ το Humanity Greece για το πολύπλευρο εθελοντικό του έργο».

 

moralis-paraschouΗ ιδρύτρια του Humanity Greece Γεωργία Παράσχου, τόνισε:
«Η 5η Δεκεμβρίου είναι μια ιδιαίτερη μέρα για όλους όσοι προσφέρουν ανιδιοτελώς χρόνο και ενέργεια αφήνοντας πίσω τα προβλήματα και τον προσωπικό τους χρόνο, για να  αλλάξουν προς το καλύτερο τον κόσμο. Ο εθελοντισμός δεν πρέπει να αποτελεί αντικατάσταση των κρατικών δυσλειτουργιών, πρέπει να συγχέεται και να αναγνωρίζεται ισάξια. Ο ρόλος των εθελοντών είναι πολύτιμος αλλά ταυτόχρονα δύσκολος, επίπονος και επικίνδυνος. Το Όραμα μας, είναι αυτή η μέρα να καθιερωθεί και κάθε χρόνο η Ελλάδα να φωτίζεται στα χρώματα του εθελοντισμού. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Πειραιά για την έναρξη των φωταγωγήσεων από το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button