Δελτία τύπου

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για τη Μονάδα Μαστού του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά “ΜΕΤΑΞΑ”

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά,  κατά τη συνεδρίασή του (29-11-2023), ενέκρινε κατά πλειοψηφία και εξέδωσε ψήφισμα για τη Μονάδα Μαστού  του  Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ».

 

Το  ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, έχει ως εξής:

«Το  ΜΕΤΑΞΑ το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας λειτουργούσε με μία μόνο ειδικευόμενη γιατρό, η οποία πρόσφατα αποχώρησε και έκτοτε δεν υπάρχει επιστημονικά υπεύθυνη ιατρός στη Μονάδα Μαστού. Ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει καταγγείλει, ότι η Μονάδα Μαστού εδώ και καιρό είναι υποστελεχωμένη. Για την ορθή λειτουργία της εκτός από την ειδικευόμενη γιατρό, χρειάζεται η πρόσληψη δύο (2) ειδικευμένων επικουρικών γιατρών. Επιπλέον απαιτείται η παρουσία ειδικού ακτινολόγου και εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού.

Γνωρίζουμε από ευρωπαϊκές έρευνες, ότι οι περισσότερες γυναίκες που πεθαίνουν από καρκίνο του μαστού, προέρχονται από τα φτωχότερα οικονομικά στρώματα, καθώς δεν ελέγχονται τακτικά και όταν προσέρχονται στον γιατρό είναι ήδη αργά.

Αν το εθνικό σύστημα υγείας δεν μπορεί να παρέχει την κατάλληλη θεραπεία στις γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, πως θα μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά στο πεδίο της πρόληψης;

 

ΖΗΤΟΥΜΕ:

Άμεση στελέχωση με ειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας Μαστού στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ».

Καθολική πρόσβαση των γυναικών για δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε όλες τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το ιατρικό, νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου.

Γενναία αύξηση των Δημοσίων δαπανών για τη δημόσια υγεία».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button