Δελτία τύπου

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του βιοκλιματικού Στεγάστρου της κεντρικής αγοράς  του Πειραιά

ergasies-kataskevhvioklimatiko-stegastrouΞεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του βιοκλιματικού Στεγάστρου της κεντρικής αγοράς της πόλης, μια μεγάλη ανάπλαση η οποία σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά, αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο την περιοχή.

 

gialino-vioklimatiko-stegastroΤο νέο βιοκλιματικό Στέγαστρο αποτελείται από μεταλλικά και γυάλινα στοιχεία, καθώς και από φωτοβολταϊκά σώματα, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τον φωτισμό του. Επιπλέον, ανακατασκευάζονται πεζοδρομία και δρόμοι γύρω από τον Πύργο, ενώ θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της αγοράς.

Το έργο εκτελεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Πειραιά «Πειραιάς Plus», η χρηματοδότηση  προέρχεται από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.),  θα ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια ευρώ και έχει ορίζοντα υλοποίησης 12 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

 

Οι  παρεμβάσεις κινούνται σε τέσσερις  άξονες:

kentrikh-agora-gialino-vioklimatiko-stegastroΑ) Στη μετατροπή της αγοράς σε σύγχρονη στεγασμένη αγορά με κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου στις οδούς Δημοσθένους και Λυκούργου και την ανάπλαση των εν λόγω πεζόδρομων.

Β) Στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος αναπτύσσεται περιμετρικά των οδών Μακράς Στοάς, Ιπποκράτους, παρ. Ιπποκράτους και όπισθεν του Πύργου του Πειραιά.

Γ) Στην ανάπλαση και ανακατασκευή των πεζοδρομίων και οδοστρώματος της οδού Τσαμαδού στο τμήμα από Εθνικής Αντιστάσεως έως Δημ. Γούναρη.

Δ) Στην κατασκευή νέου δικτύου όμβριων υδάτων πέριξ του Πύργου.

 

Είχε προηγηθεί παρουσίαση των τελικών σχεδίων του νέου βιοκλιματικού Στεγάστρου στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και σε καταστηματάρχες της περιοχής.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

ksekinhsan-oi-ergasies-vioklimatikou-stegastrou«Η  κατασκευή του βιοκλιματικού Στεγάστρου της κεντρικής αγοράς του Πειραιά είναι ένα σημαντικό έργο υποδομών, το οποίο ανοίγει ακόμη ένα κεφάλαιο ανάπτυξης για την πόλη μας.

Μια ανάπλαση, η οποία συμπληρώνει το εμβληματικό έργο αξιοποίησης του Πύργου και αποτελούσε πάγιο αίτημα της πόλης, των Πειραιωτών και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην  περιοχή  επί σειρά ετών.  Ασφαλώς αποτελούσε δέσμευση και προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής, η οποία γίνεται πλέον πράξη.

Επενδύουμε στη δημιουργία νέων υποδομών και αξιοποιούμε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα προς όφελος της πόλης μας. Με το βιοκλιματικό Στέγαστρο η ιστορική μας αγορά εκσυγχρονίζεται και θα αποδοθεί στους πολίτες,  αποτελώντας ένα ακόμη «κόσμημα» για τον Πειραιά.

Επιπλέον, θα υλοποιήσουμε  μια σειρά από παρεμβάσεις αισθητικού και λειτουργικού σκοπού, όπως ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, ανακατασκευή πεζοδρομίων και δρόμων περιμετρικά, αναβαθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας  συνολικά την περιοχή.

Ο Πειραιάς μέρα με τη μέρα προοδεύει, πρωτοστατεί στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και συνεχίζει δυναμικά την ανοδική του πορεία».

 

Ο Τεχνικός Διευθυντής του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά «Πειραιάς Plus» Αχιλλέας Κουτσοδόντης, ανέφερε:

«Σε χρόνο ρεκόρ ακόμα και για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου «Πειραιάς Plus» ολοκλήρωσε την απαιτούμενη  διαδικασία  και ξεκίνησε η κατασκευή του μεγάλου έργου του Στεγάστρου της κεντρικής αγοράς.

Τα έργα υποδομών αλλάζουν την ποιότητα της ζωής, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να λειτουργούμε συντεταγμένα. Θα είμαστε αρωγοί σε ό,τι μάς ζητηθεί σε αυτό που λέγεται ωρίμανση και δημοπράτηση έργων, καθώς δεν είναι προς όφελος κανενός να καθυστερεί η ανάθεσή τους».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button