Δελτία τύπου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα : «Οι εφημερίδες του Πειραιά, γινόμαστε δημοσιογράφοι – παρουσιαστές» για παιδιά    στο  Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Πειραιά

Το Ιστορικό Αρχείο Δήμου Πειραιά ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους μικρούς Πειραιώτες, προκειμένου να ανακαλύψουν τους θησαυρούς του, συμμετέχοντας στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα :  «Οι εφημερίδες του Πειραιά, γινόμαστε δημοσιογράφοι – παρουσιαστές!».

 

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, από  τις 17:30 έως τις 19:00, για παιδιά από 8 έως 11 ετών, τα οποία  θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο και την ιστορία της πόλης, μέσα από εξώφυλλα εφημερίδων, από το υλικό του Ιστορικού Αρχείου του δήμου,  ξεκινώντας από τον 19ο    και φθάνοντας   έως και τον 21ο  αιώνα.

 

Θα ανακαλύψουν επίσης,  πως δομείται ένα εξώφυλλο εφημερίδας, για να φτιάξουν στη συνέχεια το δικό τους, εξασκώντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη.

Στη συνέχεια, θα έχουν την ευκαιρία να ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθηση και τα εκφραστικά τους μέσα, παίρνοντας τον ρόλο των παρουσιαστών των δικών τους ειδήσεων.

 

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο: 210-4134657 (Από τις 08:00 έως τις 14:00).

e – mail:  libedu@piraeus.gov.gr

Ιστορικό Αρχείο Δήμου Πειραιά, διεύθυνση: Πραξιτέλους 51 και Πύλης.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button