Δελτία τύπου

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. Αθανάσιο Κοτταρά, για την επέκταση της παραχώρησης οικοπέδου στο Νέο Φάληρο

Με στόχο την εξεύρεση ελεύθερων οικοπέδων για τη δημιουργία χώρων άθλησης, ο  Δήμος Πειραιά βρίσκεται σε συνεννόηση με  την ΣΤΑΣΥ, για την επέκταση παραχώρησης της σύμβασης, η οποία αφορά στο οικόπεδο επί των οδών Ζερβού 1 και Γιαννοπούλου, στο Νέο Φάληρο, όπου στεγάζεται Βρεφονηπιακός Σταθμός του δήμου.

Ο Δήμος Πειραιά επιθυμεί την παραχώρηση και του υπόλοιπου τμήματος του οικοπέδου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρος πρασίνου, ενώ πρόθεση του δήμου είναι να ανακατασκευάσει το ακίνητο  που βρίσκεται εντός του οικοπέδου, το οποίο θα στεγάσει ΚΑΠΗ.

Την επέκταση της παραχώρησης του υπόλοιπου τμήματος του οικοπέδου, συζήτησε χθες ο  Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Διευθύνων  Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. Αθανάσιος Κοτταράς σε συνάντηση που είχαν  στο οικόπεδο, στο Νέο Φάληρο, με τις δύο πλευρές να είναι ιδιαίτερα θετικές σε αυτή την κατεύθυνση.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης  Δημήτρης Καρύδης και ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας  Χαράλαμπος  Λιακόσταυρος.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  σε δήλωσή του,  τόνισε:
«Με την  ΣΤΑΣΥ έχουμε  μια παραγωγική συνεργασία, καθώς έχει ήδη παραχωρήσει στον Δήμο Πειραιά τον χώρο όπου στεγάζουμε τον Βρεφονηπιακό μας Σταθμό, στο Νέο Φάληρο. Στην προσπάθειά μας να βρούμε ελεύθερα οικόπεδα προκειμένου να δημιουργήσουμε αθλητικές εγκαταστάσεις, συζητάμε τον τελευταίο έναν χρόνο το ενδεχόμενο να επεκταθεί αυτή η παραχώρηση και στο υπόλοιπο τμήμα του οικοπέδου, για να φτιάξουμε έναν μικρό αθλητικό χώρο, έναν χώρο για τα ζώα συντροφιάς, καθώς και χώρους πρασίνου, ενώ ενδεχομένως το ακίνητο που βρίσκεται δίπλα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό να στεγάσει ΚΑΠΗ, μετά από ανακατασκευή που θα υλοποιήσει ο Δήμος Πειραιά. Είμαστε σε συνεννόηση  με την ΣΤΑΣΥ και εξετάζουμε τις διαδικασίες,  για να γίνει μια πλήρης αξιοποίηση του χώρου από τον Δήμο Πειραιά».

 

Ο Διευθύνων  Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. Αθανάσιος Κοτταράς, σε δήλωσή του, επεσήμανε:
«Παραλάβαμε πριν από λίγο διάστημα το αίτημα του Δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση του χώρου.  Είχαμε κάνει και πριν από ένα χρόνο συζητήσεις με υπηρεσιακούς  παράγοντες του δήμου. Ως ΣΤΑΣΥ εξετάζουμε το συγκεκριμένο αίτημα, είμαστε θετικοί και υπάρχει η βούληση σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά για την αξιοποίηση του χώρου, ως χώρο πρασίνου, για τη δημιουργία ΚΑΠΗ  στο ακίνητο που βρίσκεται δίπλα από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, καθώς και για την αξιοποίηση του υπόλοιπου χώρου με ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις».

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, σημείωσε:
«Η πρόθεση του Δημάρχου και η δική μου για δημιουργία νέων αθλητικών χώρων είναι ξεκάθαρη από την πρώτη ημέρα που έχουμε αναλάβει. Σύμμαχό μας, αυτή τη φορά, έχουμε τη ΣΤΑΣΥ. Θεωρώ ότι πολύ άμεσα θα γίνει η συγκεκριμένη παραχώρηση και θα γίνει ένας πολύ όμορφος χώρος άθλησης και ένας χώρος  που να εκμεταλλεύεται και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός   και όλοι οι Πειραιώτες».

 

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης  Δημήτρης Καρύδης,  σε δήλωσή του, τόνισε :
«Είμαστε, για αρκετό καιρό, σε μια διαρκή επικοινωνία  με την ηγεσία της ΣΤΑΣΥ  και τις υπηρεσίες της. Ζητάμε, όπως παραχωρήθηκε στον χώρο των πέντε στρεμμάτων το κτήριο του Βρεφονηπιακού Σταθμού, να παραχωρηθεί και ένα κτήριο που βρίσκεται δίπλα στον Σταθμό, το οποίο ανήκει στη ΣΤΑΣΥ, αλλά είναι σε κακή κατάσταση. Ο Δήμος Πειραιά θα αναλάβει να το ανακαινίσει και να το ανακατασκευάσει. Επίσης, θα φτιαχτεί και ένας χώρος για ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις».

 

Ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας  Χαράλαμπος  Λιακόσταυρος, σε δήλωσή του,  ανέφερε:
«Βρεθήκαμε στο Νέο Φάληρο για να  επικυρώσουμε την επέκταση σύμβασης της ΣΤΑΣΥ με τον Δήμο Πειραιά και για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, αλλά και για τον περιβάλλοντα χώρο,  τη δημιουργία ενός νέου ΚΑΠΗ,  καθώς ακόμα και την κατασκευή ήπιων δραστηριοτήτων άθλησης προς όφελος των πολιτών και των κατοίκων της περιοχής μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι μετά από αρκετό και γόνιμο διάλογο με την ΣΤΑΣΥ καταφέραμε να επεκτείνουμε την σύμβαση παραχώρησης».

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button