Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην παρουσίαση του βιβλίου «Δίκαιο και Γεωπολιτική της Ενέργειας» στο Ε.Β.Ε.Π.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χθες, χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου «Δίκαιο και Γεωπολιτική της Ενέργειας» της Διεθνολόγου και Αντιδημάρχου Παιδείας και δια Βίου Μάθησης  Ασπασίας Αλιγιζάκη, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Στο εν λόγω βιβλίο καταγράφονται τόσο οι αρχές όσο και οι πρωτοβουλίες της ΕΕ για την εσωτερική αγορά Ενέργειας, καθώς και οι διατάξεις για την έρευνα και την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων ως προς την πράσινη μετάβαση και την απανθρακοποίηση του ενεργειακού μας συστήματος.

 

moralis-parousiash-vivliouΟ Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε :
«Ήταν μία όμορφη εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της  Αντιδημάρχου  Ασπασίας Αλιγιζάκη, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, αλλά και του πανεπιστημιακού χώρου. Η ενέργεια διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στη γεωπολιτική ισορροπία και αυτό δείχνει το πόσο ενδιαφέρον και χρήσιμο είναι το βιβλίο αυτό. Η κα Αλιγιζάκη, εκτός από Ακαδημαϊκός, είναι μία άξια Αντιδήμαρχος που ασχολείται με την εκπαίδευση σε πολλά επίπεδα».

 

 

 

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης  Ασπασίας Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Με αφορμή τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές σε ό,τι αφορά το Δίκαιο της Ενέργειας, καθώς έγκαιρα συνειδητοποίησε ότι όχι μόνο πρέπει να απεξαρτηθεί από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους, αλλά και αυτήν την απεξάρτησή της να τη συνδυάσει με την πράσινη ανάπτυξη. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ θα φέρει μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές».

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε  και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά  Βασίλης Κορκίδης.

 

Για το βιβλίο μίλησαν:

Ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης, Υπουργός Επικρατείας, Βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Βουλευτής Ηλείας.

Ο Αθανάσιος Πλατιάς, τ. Καθηγητής Στρατηγικής, τ. Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Παν. Πειραιώς.

Ο Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πρόεδρος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παν. Πειραιώς.

Ο Νικόλαος Φαραντούρης, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας, Παν. Πειραιώς.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και εκπρόσωποι επιστημονικών και κοινωνικών φορέων της πόλης.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button