Δελτία τύπου

Με δύο  νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα  ενισχύει ο Δήμος Πειραιά  το  πρόγραμμα  «Βοήθεια στο Σπίτι»

Με δύο νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα,  ενισχύεται  το πρόγραμμα  «Βοήθεια στο Σπίτι»,  το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά.

Τα οχήματα, παρέλαβε σήμερα  η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, τα οποία προμηθεύτηκε ο Δήμος Πειραιά μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης».

moralis-bourdakou-reppasΗ παραλαβή πραγματοποιήθηκε  παρουσία του Δημάρχου  Γιάννη Μώραλη, της Αντιδημάρχου Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακής Μπουρδάκου,  του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτη Ρέππα, του Διευθυντή  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκου Πλατανησιώτη,  καθώς και του στελεχιακού δυναμικού του προγράμματος, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Mώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Τα δύο νέα οχήματα τα οποία τέθηκαν στη διάθεση  του  προγράμματος  «Βοήθεια στο Σπίτι»  που υλοποιούμε  στον δήμο,  θα συμβάλλουν στο να είναι πιο άμεσες και πιο αποτελεσματικές οι υπηρεσίες που προσφέρουμε. Τα προγράμματα κοινωνικού σκοπού, όπως είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι»  είναι σημαντικά και έχουν αποδείξει την αξία τους και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία και στους συμπολίτες που έχουν ανάγκη,  στους οποίους είμαστε έμπρακτα κοντά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Αντιδημάρχους Κυριακή Μπουρδάκου και Παναγιώτη Ρέππα,  τον Διευθυντή  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκο Πλατανησιώτη, καθώς και τις εργαζόμενες του προγράμματος».

 

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, επεσήμανε :

«Σήμερα εγκαινιάσαμε μια νέα εποχή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο πλέον εντάχθηκε στον Δήμο Πειραιά και  λειτουργεί στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών. Έχουμε πλέον στη διάθεσή μας οχήματα που μάς διέθεσε η Διεύθυνση Καθαριότητας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς το πρόγραμμα πέρασε από πάρα πολλές διακυμάνσεις, πλέον τα στελέχη έχουν οργανικές θέσεις στον δήμο και έτσι μπορούμε να είμαστε πιο άμεσοι, αποτελεσματικοί και χρήσιμοι στους δημότες που έχουν ανάγκη».

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  Παναγιώτης Ρέππας,  σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Η Βοήθεια στο Σπίτι είναι μια σημαντική υπηρεσία που παρέχει ο δήμος στους δημότες του.  Δεν θα μπορούσαμε παρά να συμβάλλουμε και εμείς, με το να παραχωρήσουμε δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, ώστε να βοηθά τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Ο Δήμος Πειραιά  μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης» έχει παραλάβει δέκα οχήματα, τα οποία  αξιοποιούνται σε νευραλγικές υπηρεσίες του δήμου».

 

Ο Διευθυντής  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου  και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Έχοντας στη «Βοήθεια στο Σπίτι» δύο οχήματα, μπορούμε να επικαιροποιήσουμε  τα ραντεβού και  να συντομεύουμε κατά πολύ τους  χρόνους.  Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στο άμεσο μέλλον θα μπορεί να εξυπηρετήσει και τις πέντε Δημοτικές Κοινότητες».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button