Δελτία τύπου

Ηλεκτρονικός  Οδηγός  Σπουδών  από τον Δήμο Πειραιά  για  την επιλογή κατεύθυνσης και επαγγέλματος  

Έναν πολυσέλιδο ηλεκτρονικό Οδηγό Σπουδών,  με μεγάλη ωφελιμότητα στους μαθητές του Λυκείου και στους  υποψηφίους για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προσφέρει ο Δήμος Πειραιά.

Στον ηλεκτρονικό οδηγό περιέχονται οι απαιτούμενες πληροφορίες, οι οποίες θα βοηθήσουν τους μαθητές  στη διαδικασία επιλογής του μελλοντικού τους επαγγέλματος και της σχετικής με αυτό σχολής.

 

Στον ηλεκτρονικό οδηγό οι μαθητές,  μεταξύ άλλων, μπορούν να βρουν:

  • Το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.
  • Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε σχολή, πρόγραμμα σπουδών, κατευθύνσεις, ευρετήριο τμημάτων κατά επιστημονικό πεδίο, κριτήρια μεταγραφής,  μεταπτυχιακά, πόλεις στις οποίες υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα, επαγγέλματα που μπορεί να ασκήσουν, προοπτικές στην αγορά εργασίας,  σύνδεσμο για την ιστοσελίδα της κάθε σχολής.
  • Συγκριτικούς πίνακες με τις βάσεις κάθε σχολής και  τα ειδικά μαθήματα.
  • Πίνακες με τους  συντελεστές βαρύτητας για κάθε  μάθημα,  μοριοδότηση εισαγωγής κ.ά.

Ο Ηλεκτρονικός  Οδηγός  Σπουδών  είναι μια προσφορά του ειδικού, επαγγελματικού συμβούλου  Γιώργου Χασιακή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά, δίνει τη δυνατότητα  στους μαθητές του Λυκείου να επιλέξουν κατεύθυνση, σπουδές και έναν επιτυχή επαγγελματικό προσανατολισμό, με έναν ανανεωμένο πολυσέλιδο ηλεκτρονικό Οδηγό Σπουδών.  Στον Δήμο Πειραιά είμαστε πάντα κοντά στους νέους και συμβάλλουμε, ώστε να επιτύχουν τους στόχους και όλα όσα ονειρεύονται για το μέλλον  τους. Ο Οδηγός Σπουδών είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους μαθητές, καθώς περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την επιλογή του μελλοντικού τους επαγγέλματος, τις προοπτικές στην αγορά εργασίας κ.ά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Χασιακή για τη σύνταξη αυτού του οδηγού και την προσφορά του προς τους μαθητές της πόλης μας».

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου
Μάθησης Ασπασία
Αλιγιζάκη,  επεσήμανε :

«Ένα νέο «ταξίδι» γνώσης ξεκίνησε  και αυτόν τον Σεπτέμβριο. Ένα ταξίδι που για τους μαθητές Λυκείου θα έχει, αν το επιθυμούν, προορισμό την εισαγωγή σε ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο θα συνδέεται με το επάγγελμα που θα ασκήσουν  στο μέλλον.

Ενδεχομένως, όμως, να μην  έχουν καταλήξει ακόμη σε κάποια συγκεκριμένη επιλογή. Πιθανότατα, επίσης, να μην γνωρίζουν  ποιες σχολές συνδέονται με

ποια επαγγέλματα και, πιο συγκεκριμένα, τα επαγγελματικά δικαιώματα που η κάθε σχολή τούς  εξασφαλίζει. Επειδή όμως η επιλογή επαγγέλματος και άρα της σχολής που θα τούς εξασφαλίσει τις γνώσεις (και τον αναγκαίο σχετικό τίτλο σπουδών) είναι πολύ σημαντική, θέλουμε να είμαστε κοντά  τους και να τους συνδράμουμε. Χάρη δε στην ευγενική χορηγία του ειδικού επαγγελματικού συμβούλου κ. Γιώργου Χασιακή, που συνέταξε ένα πλήρη οδηγό σπουδών, μπορούμε να τους παράσχουμε χρήσιμα «εργαλεία».

Με αυτόν τον οδηγό που εμπεριέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον

επιτυχή επαγγελματικό προσανατολισμό τους, είμαστε σε θέση – αποστέλλοντάς τον  σε ευανάγνωστη, ψηφιακή μορφή – να  τα  βοηθήσουμε σε όλη τη διαδικασία, επιλύοντας τυχόν απορίες.

Ευχόμαστε,  να έχουν  και εφέτος ένα όμορφο «ταξίδι» γνώσεων, να έχουν επιτυχία στις σπουδές  τους,  να επιλέξουν  αυτό που τούς  ταιριάζει, να αξιοποιήσουν  όλες τις ευκαιρίες που  τούς δίνονται και τους εκπαιδευτικούς

δρόμους που  τούς ανοίγονται και, εν γένει, να υλοποιήσουν  τα όνειρά  τους.   Θα είμαστε πάντα κοντά  τους».

 

Ο Οδηγός  Σπουδών στον εξής σύνδεσμο:
https://piraeus.gov.gr/wp-content/uploads/2023/09/odigos-spoudwn-dimou-peiraia-2023.pdf

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button