Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

 Έρχεται η 3η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά

Με περισσότερες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προάγουν την αξία της ανακύκλωσης και τη σημασία της για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

afisa-giorti-anakyklwshsΗ Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με την εταιρεία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», επιστρέφει στον Πειραιά, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Από τις 09:00 το πρωί έως και τις 22.00 στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο του Πειραιά, μικροί και μεγάλοι δημότες και επισκέπτες, μέσα από μια σειρά ευχάριστων δραστηριοτήτων, μαθαίνουν για την ανακύκλωση και τα οφέλη της για το περιβάλλον, αλλά και για ένα πιο βιώσιμο μέλλον γενικότερα.

Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, στον χώρο θα βρίσκεται το Πολυκέντρο Ανακύκλωσης, ώστε όσοι βρεθούν στη γιορτή να ανακυκλώσουν πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες έχοντας και την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κληρώσεις για μεγάλα δώρα. Μάλιστα, όσο περισσότερο ανακυκλώνει κανείς θα συγκεντρώνει και περισσότερες συμμετοχές.

Όμως η 3η Γιορτή Ανακύκλωσης θα περιλαμβάνει πολλές ακόμα παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Από τις 09:00 έως τις 13:00 και ξανά από τις 17:00 έως τις 21:00 μαθητές όλων των ηλικιών από σχολεία του δήμου, αλλά και όλα τα παιδιά που θα βρεθούν στην πλατεία, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση.

 

  • Ο ραδιοφωνικός σταθμός My Radio 104.6 fm θα μεταδώσει ζωντανά τον παλμό της γιορτής και θα την ντύσει μουσικά, ενώ από την πλατεία θα πραγματοποιηθεί και η εκπομπή της Κατερίνας Ζαρίφη και του Χάρη Χρονόπουλου.
  • Στις 20:00 ο αγαπημένος κωμικός Αλέξανδρος Τσουβέλας θα πάρει το μικρόφωνο, για να χαρίσει γέλιο και να παρουσιάσει το κυρίως μέρος της γιορτής και τη βράβευση των μαθητών και των σχολείων που αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην ανακύκλωση αυτή την χρονιά.

 

  • Στις 21:00 ξεκινά η «Zero Waste Concert», με τον Μιχάλη Stavento και την Ήβη Αδάμου, να συναντούν από κοντά τους θαυμαστές τους και να τραγουδούν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Υποστηρίζοντας τον Γιάννη Κορολόγο στη μάχη του για τη ζωή

Η εφετινή Γιορτή Ανακύκλωσης, έχει έναν ακόμα σπουδαίο σκοπό. Θα βρεθούμε όλοι εκεί για να υποστηρίξουμε τον 9χρονο Γιάννη Κορολόγο στη δύσκολη μάχη του για ζωή.

Ο Γιάννης, εδώ και 3 χρόνια, έχει διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο στα οστά και μάχεται γενναία με χημειοθεραπείες και δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτό το διάστημα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο MD Anderson Cancer Center του Houston, για εξειδικευμένες θεραπείες με μεγάλα κόστη και κάθε προσφορά θα είναι καθοριστική για να διατηρηθεί η ελπίδα για τον Γιάννη και την οικογένειά του.

Γι΄ αυτό, στον χώρο της 3ης Γιορτής Ανακύκλωσης θα υπάρχει ειδικό κουτί συγκέντρωσης χρημάτων, ώστε όσοι και όσες το επιθυμούν να συνεισφέρουν. Στη διάθεση του κοινού είναι και ο εγκεκριμένος ερανικός λογαριασμός, ώστε να κατατίθενται προσφορές πριν και μετά τη γιορτή:

Εθνική Τράπεζα

IBAN: GR7201101860000018662467960

Δικαιούχοι:

Ιωάννης Κορολόγος

Νικολέττα Πρίντεζη (Μητέρα)

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button