Δελτία τύπου

Με επιτυχία το πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στα μέλη  των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ειδικότερα το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Τμήμα Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς.

 

Περιελάμβανε δωρεάν οδοντοστοματολογική εξέταση από οδοντίατρο του Δήμου Πειραιά, με τη συμβολή νοσηλεύτριας του Δήμου, καθώς και ατομική συμβουλευτική για τα προβλήματα στοματικής υγείας που αντιμετωπίζει το κάθε μέλος. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συζήτηση για τα προβλήματα του στόματος, δόθηκαν γενικές και εξειδικευμένες οδηγίες στοματικής υγιεινής και απαντήθηκαν απορίες.

 

Το πρόγραμμα πλαισιωνόταν από τους ειδικευμένους οδοντίατρους στη στοματολογία για την ανίχνευση καρκίνου της στοματικής κοιλότητας και άλλων νοσογόνων καταστάσεων Αθανάσιο Καραγέωργα και Ιωάννη Γκούβερη.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της στοματικής υγείας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και στόχοι είναι  η καταγραφή των προβλημάτων της στοματικής υγείας τους, η σωστή ενημέρωση  για τα ιδιαίτερα προβλήματα του καθενός, με προτάσεις για την επίλυσή τους, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους για τη σημασία της πρόληψης της υγείας.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button