Δελτία τύπου

Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

«Αποχαιρετώ με μεγάλη θλίψη την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μια σπουδαία Ελληνίδα, η οποία αγαπούσε όλη την Ελλάδα, αλλά είχε και μια ιδιαίτερη αγάπη για τον Πειραιά. 

Είχα την τιμή να την γνωρίσω και να εκτιμήσω το πολύπλευρο κοινωνικό της έργο, μέσα από τη συνεργασία μας με τον Δήμο Πειραιά, αλλά κυρίως με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία υπήρξε τα τελευταία χρόνια συμπαραστάτης στον αγώνα της για τα παιδιά.

Ως Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», προσέφερε για περισσότερα από 40 χρόνια τα μέγιστα στα παιδιά με καρκίνο, μια προσφορά που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ανθρωπισμού και αποδεικνύει ότι η δύναμη της αλληλεγγύης και της βοήθειας γεννά την ελπίδα. 

Ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και ως μέλος σε συλλόγους και φιλανθρωπικές οργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αγωνίστηκε για τη διεθνή ειρήνη, την παγκόσμια αλληλεγγύη και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βραβεύτηκε με το Βραβείο «Νέλσον Μαντέλα 2020», για την ανθρωπιστική της προσφορά.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν μια σπουδαία φιλάνθρωπος, αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά και το πολυδιάστατο έργο της, το οποίο είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας. Εκφράζω στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια».

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button