Δελτία τύπου

Ανοιχτή συζήτηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με  τους πολίτες της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας

syzhthsh-d-koinothta-1Από τη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα ξεκίνησε ο διάλογος του Δημάρχου Πειραιά  Γιάννη Μώραλη με τους πολίτες, καθώς πραγματοποιήθηκε χθες, η ανοιχτή συζήτηση του κ. Μώραλη με τους κατοίκους της Κοινότητας,  στο κατάμεστο από κόσμο  cafe Golden Park, στο πάρκο Γεννηματά.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Αναστάσιος Πούλος.

kalosorisma-yianni-morali-stous-dimotes-ths-d-koinothtasΟ Δήμαρχος Πειραιά  καλωσόρισε τους δημότες  και τους ευχαρίστησε   που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  της δημοτικής αρχής για έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στο έργο που έχει υλοποιηθεί στην πόλη την τρέχουσα θητεία, καθώς και για όσα έχουν δρομολογηθεί να γίνουν τα επόμενα χρόνια στην περιοχή, άκουσε τους προβληματισμούς των δημοτών και απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν κυρίως για θέματα καθημερινότητας.

yiannis-moralis-syzhthsh-d-koinothtaΑναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Πειραιά, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε  στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στην πόλη μας  με την υλοποίηση εμβληματικών έργων όπως είναι η αξιοποίηση του Πύργου, η ανάπλαση του Μικρολίμανου και του Αγίου Διονυσίου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον τομέα της Καθαριότητας, λέγοντας ότι ο Πειραιάς είναι μια από τις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη μείωση των δημοτικών τελών κατά 25% και στις δύο θητείες, στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης, ενώ για τον τομέα του αθλητισμού επεσήμανε τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών, την ανακαίνιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων κ.ο.κ.

Ο κ. Μώραλης  αναφέρθηκε στα εξής έργα που ολοκληρώθηκαν στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα:

 • Ανάπλαση της οδού Δωδεκανήσουκαι της πλατείας Νίκου Λεγάκη. Ένα σημαντικό έργο στον οδικό άξονα που ενώνει την ευρύτερη περιοχή των Καμινίων με την οδό Πειραιώς. Ανακατασκευάστηκαν τα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα, έγιναν αναπλάσεις πρασίνου, κατασκευάστηκε νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισµού µε νέα φωτιστικά τύπου LED, εγκαταστάθηκαν βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων. Πραγματοποιήθηκε και η πλήρης ανάπλαση της πλατείας Λεγάκη, διαμορφώθηκε εκ νέου και τοποθετήθηκε σιντριβάνι, δημιουργώντας έναν αναβαθμισμένο χώρο για να τον απολαμβάνουν οι πολίτες.
 • Ασφαλτοστρώσεις 31 δρόμωνστην τρέχουσα θητεία,  μια παρέμβαση που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Οι ασφαλτοστρώσεις συνεχίζονται στη Δ΄  Κοινότητα και το επόμενο διάστημα.
 • Ανακατασκευάστηκαν πλήρως τα κλειστά σχολικά γυμναστήρια του Γυμνασίου Καμινίων(Δωδεκανήσου 28) και του 14ου  Γυμνασίου Πειραιά (Κω & Αγίων Αναργύρων).
 • Ανακατασκευάζεται πλήρως ο18ος Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Καμίνια (Παξών και Ερμουπόλεως).

 

 • Δημιουργήθηκε και λειτουργεί Κ.Δ.Α.Π. στο Γυμνάσιο Καμινίων.
 • Ανακαινίστηκαν πλήρως οι παιδικές χαρές στην Τετρακώμων & Κομοτηνής και στην πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου, μέσω του Προγράμματος “Φιλόδημος II”.
 • Ανάπλαση στο πάρκο Αργυροκάστρουστα όρια με τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Δημιουργήθηκε ένα πάρκο Άθλησης και Ψυχαγωγίας για Άτομα με Αναπηρία. Παράλληλα, δημιουργήθηκε εκεί το πρώτο γήπεδο petanque στον Πειραιά και τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής.
 • Επέκταση του Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «Κάνθαρος»στην περιοχή των Καμινίων και της Παλιάς Κοκκινιάς.
 • Εργαστήρι Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Πειραιάεντός του ιστορικού κτηρίου της πρώην ΣΚΥΠ στα Καμίνια.
 • Δύο Δημοτικά Πάρκα Σκύλων, το πρώτο στο πάρκο Παπασπύρου και το δεύτερο στην πλατεία Σμυρλή.
 • Δημιουργήθηκε στην περιοχή της Λεύκας (25ης Μαρτίου και Γαλαξιδίου) παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πειραιά. Το κέντρο παρέχει ενημέρωση για όλα τα προγράμματα επιδότησης και κοινωνικής φροντίδας που παρέχει ο Δήμος, η Περιφέρεια και η κεντρική Διοίκηση, ψυχοκοινωνική στήριξη σε οικογένειες και παιδιά για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και μια σειρά άλλων υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας.

 

Σχετικά με τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην Κοινότητα, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε:

 • Στην κατασκευή νέου Αθλητικού Πολιτιστικού Πολυχώρου στα Καμίνια,παραπλεύρως του Κωσταράκος, προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου όλου του οικοδομικού τετραγώνου.
 • Στη δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου 11 χ 11 στη Θηβών και Φαλήρου, σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, το οποίο θα στεγάσει κυρίως τις ομάδες της περιοχής.
 • Στη δημιουργία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής νέας παιδικής χαρά για ΑμεΑ,στην πλατεία Γεννηματά.
 • Στην αγορά του οικοπέδου επί της οδού Μουτσοπούλουγια τη δημιουργία νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού.
περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button