Δελτία τύπου

Ερωτηματολόγιο για την Αστική Προσβασιμότητα στον Δήμο Πειραιά

Για πρώτη φορά, ο Δήμος Πειραιά εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ), το οποίο θα προσδιορίσει τα σημεία που χρειάζονται διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές σε βασικούς δρόμους και σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα, δημοτικά και δημόσια κτήρια, σχολεία κ.ά.), ώστε να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα σε όλα τα άτομα που έχουν προβλήματα στη μετακίνησή τους (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κ.ά.).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πειραιά καλεί πολίτες και επισκέπτες της περιοχής να απαντήσουν στο σχετικό ερωτηματολόγιο που υπάρχει στον ακόλουθο σύνδεσμο: bit.ly/3NZ46ri

Μάλιστα, θα ακολουθήσει εκτεταμένη διαβούλευση με τους φορείς της πόλης.

Στόχος είναι να εντοπιστούν τα προβλήματα προσβασιμότητας και να αποκατασταθούν άμεσα εντός 2ετίας από την ολοκλήρωση του σχεδίου, το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί 5 λεπτά και οι απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας. Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και θα παραμείνει ανοικτό προς συμπλήρωση μέχρι τις 31/08/2023.

Για πληροφορίες ή και προτάσεις σχετικά με το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Πειραιά παρακαλούμε στείλτε email στο mpoulou@piraeus.gov.gr

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button