Δελτία τύπου

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά στο Νέο Φάληρο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχτεί τους μικρούς της φίλους κι αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να ανακαλύψουν νέες διαδρομές  ανάγνωσης και δημιουργικότητας.

poster-kalokairnh-ekstrateiaΑπό την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023  θα υλοποιηθούν δράσεις με τίτλο : «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…»,  με αφορμή την ανακήρυξη του 2023 ως Λογοτεχνικό Έτος «Άλκης Ζέη», στο  παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα (Δημητρίου Φαληρέως 5) και τον περιβάλλοντα χώρο της.

 

Τα παιδιά, από 6 έως 12 ετών, από τις 10:00  έως τις 12:00,  θα διασκεδάσουν, θα λύσουν γρίφους, θα γνωρίσουν βιβλία που αποτελούν πολιτιστικό θησαυρό για τις βιβλιοθήκες της χώρας μας, θα «γνωρίσουν» την Άλκη Ζέη και τη Ζωρζ Σαρή, θα κάνουν νέους φίλους.

 

Η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας συμπληρώνεται με την ενότητα «Το Ραδιόφωνο της ΚΕ», με συνεντεύξεις ανθρώπων που γνώρισαν τις δύο συγγραφείς και μοιράζονται σημαντικές στιγμές που έζησαν μαζί τους.

Η καλοκαιρινή εκστρατεία  θα ολοκληρωθεί  με τις ηχογραφημένες αναγνώσεις που μπορούν όλοι να ακούσουν, οποιαδήποτε στιγμή, σκανάροντας ένα QR.

 

Πληροφορίες – εγγραφές:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά,  (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, Δημητρίου Φαληρέως 5).

Τηλ:  210 4817224.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button