Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Παραδοσιακοί χοροί από τα σωματεία του Πειραιά στις «Ημέρες Θάλασσας»

imeres-thalassas-paradosiakoi-choroiΜια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη με παραδοσιακούς χορούς από πολλές περιοχές της Ελλάδος έζησαν εκατοντάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε   χθες στην πλατεία Παπανικολή, στη Μαρίνα Ζέας μπροστά από το Ναυτικό Μουσείο, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας.

 

 

paradosiakoi-choroi-imeres-thalassas-2023Το  «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παρακολούθησε τα μουσικοχορευτικά δρώμενα μαζί με πλήθος Πειραιωτών αλλά και με τα μέλη των Συλλόγων που συμμετείχαν στα χορευτικά με τις παραδοσιακές τους στολές.

 

 

enwsh-pontiwn-peiraia-keratsiniou-drapetswnasΣτην εκδήλωση συμμετείχαν η Κυθηραϊκή  Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών, ο Πολιτιστικός Όμιλος Δωδώνη, η Αδελφότητα των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα», το Λύκειο των Ελληνίδων – Περιφερειακό Τμήμα Χορού Πειραιά, ο Σύνδεσμος Αμοργίνων – εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων «Η Παναγιά του Κάστρου», η Ένωση Ποντίων Πειραιώς- Κερατσινίου- Δραπετσώνας και η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια».

 

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, σημείωσε:

moralis-proedroi-syllogwn«Λίγο πριν το κλείσιμο των Ημερών Θάλασσας είχα τη χαρά να παρευρεθώ στην εκδήλωση που διοργανώσαμε με τα σωματεία της πόλης μας με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς απ΄ όλη την Ελλάδα. Με τους Κρήτες, τους Ποντίους, τους Κεφαλλονίτες, τους Ιθακήσιους, τους Λέριους, τους Κυθηρίους, τους Καρπάθιους, τους Αμοργινούς, το Λύκειο των Ελληνίδων και τον Πολιτιστικό Όμιλο Δωδώνη, περάσαμε υπέροχες στιγμές στο λιμάνι της Ζέας, μπροστά από το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος. Τους ευχαριστώ όλους!».

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – Δ/ΝΣΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ, DESTINATION PIRAEUS,      ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: DMARIN

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2023, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr

  • «Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,https://www.facebook.com/ImeresThalassasκαι https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.
  • Ανεβάστε τις δικές σας φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας με την επισήμανση#imeresthalassas
περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button