Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

«Γνωριμία με την κατάδυση»  για παιδιά στις «Ημέρες Θάλασσας 2023»!

katadysh-gia-paidiaΤην πρώτη τους καταδυτική εμπειρία είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν σήμερα οι μικροί μας φίλοι, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2023»!

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων και οι «Ημέρες Θάλασσας 2023» διοργάνωσαν μια ξεχωριστή δράση με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τα οποία  απέκτησαν την πρώτη τους επαφή με την αυτόνομη κατάδυση και τον υποβρύχιο κόσμο, σε μια συναρπαστική δραστηριότητα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια, όπου έμπειροι εκπαιδευτές από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων σε συνεργασία με το Mediterranean Dive Center,  εκτός από την κατάδυση εξήγησαν στα παιδιά τη βασική θεωρία της κατάδυσης, τα μέτρα ασφαλείας και την χρήση του καταδυτικού εξοπλισμού.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τα παιδιά του, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Χρήστος Ποζίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄θμιας Εκπαίδευσης  Χρήστος Μακρής, μέλη του Συνδέσμου κ.ά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά   Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

moralis-zarakeli-pozidis«Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων υλοποιεί σημαντικές δράσεις στην πόλη μας με επίκεντρο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η συνεργασία μας είναι διαρκής και εξαιρετική.

Σήμερα διοργανώσαμε στην πισίνα του κολυμβητηρίου μας, στα Βοτσαλάκια,  μια  υπέροχη δράση, προκειμένου να γνωρίσουν τα παιδιά τα μυστικά της κατάδυσης. Είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα, η οποία τα βοήθησε να εξοικειωθούν με το νερό και με τον βυθό, υπό την επίβλεψη έμπειρων εκπαιδευτών.

Επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε στιγμές χαράς στα παιδιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων γι΄ αυτήν την όμορφη δράση, η οποία εντάσσεται  στις «Ημέρες Θάλασσας 2023», οι οποίες έχουν μεγάλη  απήχηση  στον κόσμο και αυτό μάς  χαροποιεί  ιδιαίτερα».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, ανέφερε:

katadysh-gia-paidia-imeres-thalassas-2023«Στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2023 και με την πολύτιμη συμβολή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, τα παιδιά είχαν την ιδιαίτερη χαρά να αποκτήσουν την πρώτη τους επαφή με τον υποβρύχιο κόσμο.

Είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, είναι δεκάδες τα παιδικά χαμόγελα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι΄ αυτό. Με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων υλοποιούμε πολλές δράσεις, κυρίως περιβαλλοντικού σκοπού, μας βοηθά πάντα και τον ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική μας συνεργασία».

 

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Χρήστος Ποζίδης, δήλωσε:

vatrachanthrwpoi-katadysh-gia-paidia«Σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά στις «Ημέρες Θάλασσας 2023» διοργανώσαμε αυτήν  την όμορφη δράση, προκειμένου τα παιδιά να έχουν την πρώτη τους γνωριμία με την κατάδυση από έμπειρους εκπαιδευτές.

Με τον Δήμο Πειραιά υλοποιούμε πολλές δράσεις, κυρίως για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος με καθαρισμούς βυθών που έχουν θετικά αποτελέσματα».

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2023, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr

  • «Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,https://www.facebook.com/ImeresThalassasκαι https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.
  • Ανεβάστε τις δικές σας φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις των ημερών θάλασσας με την επισήμανση#imeresthalassas
περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button