Δελτία τύπου

Ασφαλτοστρώσεις σε Καμίνια και Παλαιά Κοκκινιά από τον Δήμο Πειραιά

 

asfaltostwseis-kaminia-palaia-kokkinia-1Στα Καμίνια και στην Παλαιά Κοκκινιά συνεχίζονται τις ημέρες αυτές οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων από τον Δήμο Πειραιά. Οι νέες ασφαλτοστρώσεις εντάσσονται στο μεγάλο πρόγραμμα που υλοποιεί ο δήμος για την αποκατάσταση και βελτίωση του οδικού δικτύου, σε 131 δρόμους και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 4,3 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη Γ’ Δημοτική Κοινότητα, σε μικρούς και μεγάλους δρόμους στο Νέο Φάληρο και συγκεκριμένα στις οδούς: Γιαννοπούλου, Σμολένσκυ, Καραϊσκάκη, Σουρή, Ζαΐμη (από Γιαννοπούλου έως Σουρή), Αγίου Δημητρίου (από Δ. Πίνδου έως Βεΐκου), Τζιροπούλου, Χριστοφή, Νιρβάνα, Μήτσα και Ρίζου.

 

asfaltostrwseis-2Μετά τη Δ’ Δημοτική Κοινότητα, σειρά έχουν ασφαλτοστρώσεις στην Ε’, στην Α’ και στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Επιπλέον, την περίοδο αυτή εκτελούνται ασφαλτοστρώσεις από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της Αστικής Ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα. Ενδεικτικά, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις οδούς Μεθώνης και Φωκίωνος και συνεχίζονται μεταξύ άλλων, στις οδούς Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Πολυδεύκους και Βλαχάκου. Σημειώνεται επίσης ότι η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε το προηγούμενο διάστημα στην πόλη έργα αναβάθμισης σε δρόμους αρμοδιότητάς της, ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, κατά τα οποία ασφαλτοστρώθηκαν κεντρικοί δρόμοι, όπως η Εθνάρχου Μακαρίου, τμήματα της Πειραιώς, η Κόνωνος, η Ακτή Κονδύλη, η Μικράς Ασίας κ.ά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

asfaltostrwseis-2«Με εντατικούς ρυθμούς ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει τις εργασίες ασφαλτοστρώσεων σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και σε γειτονιές του Πειραιά. Μετά το Νέο Φάληρο, αυτή την εβδομάδα βρισκόμαστε στη Δ’ Δημοτική Κοινότητα, στα Καμίνια και την Παλαιά Κοκκινιά. Είναι έργα απολύτως απαραίτητα, για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, για την ασφάλεια τόσο των οδηγών όσο και των πεζών, αλλά και για την εικόνα της πόλης μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου για την εποικοδομητική μας συνεργασία, ώστε να γίνουν αυτές οι σημαντικές και ευρείες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Πειραιά. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση στα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της πόλης μας, όπως είναι η καθαριότητα και η περιποίηση του πρασίνου, με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να αναβαθμίσουμε κάθε γειτονιά της πόλης μας».

 

asfaltostrwseis-3Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

«Στην Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης, δίνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προτεραιότητα στα έργα εκσυγχρονισμού των οδικών αξόνων στον Πειραιά, στο μεγάλο λιμάνι της χώρας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για όσα καταφέραμε την τελευταία τετραετία, χρηματοδοτώντας ασφαλτικά έργα του Δήμου Πειραιά, αλλά και εκτελώντας δικές μας ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους αρμοδιότητάς μας, όπως είναι για παράδειγμα η Εθνάρχου Μακαρίου, η οποία δεν είχε ασφαλτοστρωθεί εδώ και 20 χρόνια».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button