Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά πρωταγωνίστησαν στην παράσταση – θεατρικό παιχνίδι : «Παραμυθοδρομίες»  

paramythodromies-1Κατέπληξαν με  τη δημιουργικότητα  και με τη φαντασία τους τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, τα οποία πρωταγωνίστησαν στην παράσταση – θεατρικό παιχνίδι με τίτλο: «Παραμυθοδρομίες»,  που πραγματοποιήθηκε  σήμερα, για τρίτη χρονιά, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

 

Πρόκειται για μια σκυταλοδρομία παραμυθιών που δημιούργησαν τα προνήπια των Βρεφονηπιακών Σταθμών, στο πλαίσιο του προγράμματος θεατρικού παιχνιδιού «Ήχοι – Μύθοι – Παραμύθι»,  υπό την καθοδήγηση της παιδαγωγού θεάτρου – εμψυχώτριας θεατρικού παιχνιδιού κυρίας Μαρίας  Ρεντίφη και σε συνεργασία με το εργαστήρι πολιτιστικής εκπαίδευσης ΘεάΔραση.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

moralis-paramythodromies«Οι «Παραμυθοδρομίες» είναι μια σημαντική πρωτοβουλία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά. Πρωταγωνιστές της ημέρας είναι τα παιδιά, που σήμερα ανταμείβονται οι κόποι τους και πρώτα απ όλα πρέπει να τους πούμε πολλά μπράβο για την προσπάθεια που έκαναν όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να μας παρουσιάσουν αυτές τις όμορφες δράσεις.

Το θεατρικό παιχνίδι και η μουσική  βάζουν τα παιδιά στη διαδικασία της δημιουργίας και είναι από τις στιγμές που μένουν και  στα παιδιά αλλά και στους γονείς, τους οποίους και ευχαριστώ για τα θετικά τους σχόλια σχετικά με τους Βρεφονηπιακούς μας Σταθμούς.

Θα ήθελα να συγχαρώ την Αντιδήμαρχο Χάρις Ζηλάκου, τη Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ειρήνη Βασίλαινα και όλο το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών της πόλης μας. Γίνεται μια καλή δουλειά, χωρίς να παραγνωρίζω ότι υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης. Να ευχαριστήσω επίσης και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου για την άριστη συνεργασία μας, καθώς και όλους όσοι παρευρίσκεστε σήμερα σε αυτή την όμορφη εκδήλωση.

Καλή επιτυχία στα παιδιά, καλό καλοκαίρι σε όλους».

 

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία   Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της, επεσήμανε:  

zilakoy-paramythodromies«Στο πλαίσιο του προγράμματος του θεατρικού παιχνιδιού, «Ήχοι – Μύθοι – Παραμύθι» που πραγματοποιήσαμε στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για τη σχολική χρονιά 2022-2023, σε συνεργασία με την παιδαγωγό θεάτρου – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού κα  Μαρία Ρεντίφη και το εργαστήρι πολιτιστικής εκπαίδευσης ΘεάΔραση,  τα παιδιά έπαιξαν δημιουργικά με τη φαντασία, την έκφραση, τη μουσική και την κίνηση και σήμερα θα παρουσιάσουν κάποια από τα δημιουργικά αυτά παιχνίδια- παραμύθια τους.

Θεωρούμε σημαντικό να υπάρχουν στους Βρεφονηπιακούς μας  Σταθμούς νέοι διαδραστικοί  τρόποι εκπαίδευσης που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα, καθώς και την ικανότητα επικοινωνίας.

Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου, να ευχαριστήσω όλους εσάς τους γονείς που μάς εμπιστεύεστε  τα παιδιά σας,  καθώς επίσης το διοικητικό, το εκπαιδευτικό και το βοηθητικό προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας και την εμψυχώτρια του θεατρικού παιχνιδιού κα Μαρία Ρεντίφη. Και φυσικά τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος πάντα είναι αρωγός και δίπλα μας  σε ό,τι  έχει να κάνει με τους Βρεφονηπιακούς μας  Σταθμούς. Να είστε όλοι καλά».

 

melas-antonakou-dounia-zilakouΣτην  παράσταση – θεατρικό παιχνίδι, παρευρέθηκαν:

Οι υποψήφιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Α΄ Πειραιά και Νήσων κ.  Γιάννης Μελάς και κα  Νόνη Δούνια. Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα  Σταυρούλα Αντωνάκου. Οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, Πρασίνου και Περιβάλλοντος κα Αντωνία Καρακατσάνη και  Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ.  Παναγιώτης Ρέππας.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button