Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Μαθητικό Πρωτάθλημα Μπότσια για τα παιδιά των ειδικών σχολείων του Πειραιά

moralis-polychronidisΜαθητικό Πρωτάθλημα Μπότσια για τα παιδιά των ειδικών σχολείων του Πειραιά υπό την καθοδήγηση του χρυσού Παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 10 Μαΐου, στην πλατεία Κοραή.

Ήταν μια πολύ όμορφη δράση που προσέφερε πολλά χαμόγελα στα παιδιά και αποτελούσε προάγγελο για τη μεγάλη γιορτή της πόλης μας, τις Ημέρες Θάλασσας, που ξεκινούν στις 24 Μαΐου.

Οι μαθητές των ειδικών σχολείων γνώρισαν τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη και την ομάδα του, που σταθερά βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στους κορυφαίους αγώνες παγκοσμίως, έπαιξαν και μυήθηκαν στο συγκεκριμένο άθλημα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος και ο σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκος Γέμελος.

mathitiko-prwtathlima-botsiaΗ εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών σε συνεργασία με το «Ζήσε Αθλητικά» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Πειραιά και την Ειδική Ολυμπιάδα Ελλάδος υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

 

 

 

 

moralis-polycrhonidis-2Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε τον Νίκο Γέμελο και την Ανδριάνα Ζαρακέλη για τη διοργάνωση της ξεχωριστής αυτής αθλητικής δράσης, καθώς και τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη για την πολύτιμη συμβολή του.  Ο κ. Μώραλης ανέφερε, ότι σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που προσφέρουν χαμόγελα στα παιδιά, καθώς και μια ευχάριστη και δημιουργική διέξοδο.

 

 

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, ανέφερε:

«Χαίρομαι που οι Ημέρες Θάλασσας 2023 ξεκινούν με χαμόγελα από τα δεκάδες παιδιά των ειδικών σχολείων που συμμετείχαν στο μαθητικό πρωτάθλημα Μπότσια. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει, ώστε να μυήσει τα παιδιά στα μυστικά ενός αγαπημένου  αθλήματος.  Ο Δήμος Πειραιά από την πλευρά του προσέφερε στα ειδικά σχολεία  σετ από μπάλες του αθλήματος, ώστε να μπορούν τα  παιδιά να χαίρονται το παιχνίδι».

gemelos-moralis-zarakeliΟ σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκος Γέμελος, δήλωσε:

«Το Μπότσια αφορά μια ειδική κατηγορία παιδιών και η παρουσία του χρυσού Παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη στον Πειραιά είναι σημαντική. Ευελπιστούμε ότι με τα σετ με μπάλες του αθλήματος που μοιράσαμε στα ειδικά σχολεία του Πειραιά,  να βρούμε τους νέους παραολυμπιονίκες, τους νέους πρωταθλητές».

 

polychronidhsΟ χρυσός Παραολυμπιονίκης  κ.  Γρηγόρης Πολυχρονίδης, τόνισε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που διοργανώνουμε  για πρώτη φορά αυτή την εκδήλωση, να παίξουμε αγώνες Μπότσια στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά. Ευελπιστώ ότι αυτή η εκδήλωση θα θεσμοθετηθεί και όλο και περισσότερα παιδιά θα έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button