Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δενδροφύτευση στο άλσος του Προφήτη Ηλία  

Είκοσι τρία νέα δένδρα φυτεύτηκαν χθες, στο άλσος του Προφήτη Ηλία σε δράση που πραγματοποίησε η υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλόες - Ε.ΨΥ.ΜΕ».  

moralis-karakatsanis-dentrofytefsh-2Πρόκειται για μια ακόμη δράση ευαισθητοποίησης για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, οι οποίοι μαζί με τους ωφελούμενους της «Πλόες – Ε.ΨΥ.ΜΕ» που εκπαιδεύονται στην κηπουρική,  προχώρησαν σε φυτεύσεις δένδρων εντός του άλσους και περιμετρικά αυτού.

Παράλληλα, τα μέλη της «Πλόες – Ε.ΨΥ.ΜΕ» είχαν τη ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τον τρόπο εργασιών της υπηρεσίας Πρασίνου από τους ειδικούς γεωπόνους, ενώ στο τέλος της δράσης τους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Σημειώνεται ότι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλόες – Ε.ΨΥ.ΜΕ» δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής ένταξης πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (κυρίως ατόμων με ψυχική νόσο, νοητική αναπηρία και αυτισμό).

Στη δράση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

moralis-dentrofytefsh«Όμορφες στιγμές στον Προφήτη Ηλία όπου μαζί με τα παιδιά της Αστικής Μη
Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Πλόες – Ε.ΨΥ.ΜΕ», προχωρήσαμε στη δενδροφύτευση του άλσους. Είναι μια συμβολική αλλά και ουσιαστική ενέργεια, καθώς είναι σημαντικό να αυξάνεται το πράσινο στην πόλη μας, κάτι που δεν είναι εύκολο λόγω έλλειψης ελεύθερων χώρων. Από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή, δεν σταματάμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, προκειμένου η πόλη μας να είναι καθαρή, περιποιημένη και με όσο γίνεται περισσότερο πράσινο. Χαίρομαι που τα παιδιά είναι ενεργά και δραστήρια συμμετέχοντας σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Είναι σημαντικό μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες να περνάμε μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος».

 

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, σημείωσε:

karakatsani-dentrofytefsh«Βρεθήκαμε στο άλσος του Προφήτη Ηλία όπου αυτές τις ημέρες οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας μας έχουν προβεί σε εργασίες καθαρισμού και περιποίησης του πρασίνου. Σήμερα φυτεύτηκαν 15 πεύκα μαζί με μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Πλόες – Ε.ΨΥ.ΜΕ», οι οποίοι εκπαιδεύονται στην κηπουρική. Έχουμε μια άρτια συνεργασία και θέλω να τους ευχαριστήσω για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην περιβαλλοντική αυτή δράση. Εκτός από το καθημερινό πρόγραμμα που ακολουθεί η υπηρεσία Πρασίνου που αφορά κλαδεύσεις, καθαρισμούς, φυτεύσεις, καλλωπισμούς και περιποιήσεις πάρκων και κήπων, συχνά δείχνει και το  κοινωνικό της πρόσωπο οργανώνοντας αντίστοιχες δράσεις, με σκοπό την ανάπτυξη προγραμμάτων που απαντούν στις πολυεπίπεδες  ανάγκες των συμπολιτών μας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button