Δελτία τύπου

Χαιρετισμός Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στη Σύναξη της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος στον Πειραιά

patshs-moralisΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στη Σύναξη της  Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στον Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στον Πειραιά και στην οποία συμμετέχουν ιεράρχες και ιερείς από όλη την Ελλάδα.

Ο εφημέριος της ενορίας του Αγίου Παύλου πατέρας Ιωάννης Πάτσης προσέφερε στον κ. Μώραλη μια εικόνα του Αγίου Παύλου. Τον κ. Μώραλη συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε στον χαιρετισμό του:

«Σας καλωσορίζω στην πόλη μας και εύχομαι να συνεχιστούν με επιτυχία οι εργασίες της Σύναξης και να βγουν χρήσιμα, εποικοδομητικά για το λειτούργημά σας και τον ρόλο σας, συμπεράσματα.

Ο Ναός του Αγίου Παύλου, όπου και βρισκόμαστε σήμερα, εκτός από το επίκεντρο της πίστης για τους συμπολίτες μας καθολικούς, αποτελεί για την πόλη μας ένα κόσμημα. Είναι από τους παλιότερους θρησκευτικούς ναούς του Πειραιά, καθώς εγκαινιάστηκε το 1840, όταν ο Δήμος του Πειραιά ιδρύθηκε το 1835.

Είναι γεγονός πως εκείνη την περίοδο η πόλη μας γνώρισε μια ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, εξαιτίας της ανάπτυξης του λιμανιού και όπως είναι φυσικό μεταξύ αυτών που εγκαταστάθηκαν εδώ ήταν και πάρα πολλοί καθολικοί και η ανάγκη ύπαρξης του ναού ήταν μεγάλη.

 

Επιπλέον, η ίδρυση της Εκκλησίας του Αγίου Παύλου αποτέλεσε και το έναυσμα για τη λειτουργία καθολικών σχολείων στον Πειραιά. Λίγα χρόνια αργότερα το 1859 ιδρύθηκε η Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne d’Arc» και ακολούθησε η Ελληνογαλλική Σχολή «Saint-Paul» το 1893. Δύο ιστορικά σχολεία για την πόλη μας, τα οποία στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, αφενός παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και αφετέρου καθοδηγούν τα παιδιά, ώστε να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία. Είναι επίσης, δύο σχολεία με διαρκή κοινωνική προσφορά στην πόλη και στον Δήμο του Πειραιά, με τα οποία έχουμε αναπτύξει μια αγαστή συνεργασία.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον εφημέριο της ενορίας του Αγίου Παύλου πατέρα Ιωάννη για τη συνεργασία μας τα τελευταία 9 χρόνια που βρίσκομαι στην τιμητική θέση του Δημάρχου Πειραιά. Είναι μια ενορία, με έντονη κοινωνική παρουσία, πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ένα σημείο αναφοράς  για τους Πειραιώτες καθολικούς».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button