Δελτία τύπου

1.230 πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον  Δήμο Πειραιά  και την ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε άστεγους του Πειραιά

moralis-voidonikolasΗ καθιερωμένη διανομή  των πασχαλινών γευμάτων  αγάπης σε άστεγους του Πειραιά πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννη Βοϊδονικόλα, σήμερα, Μεγάλο Σάββατο στο λιμάνι του Πειραιά.

Η Δημοτική Αρχή Πειραιά μεριμνά καθόλη τη διάρκεια του έτους για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, ιδίως δε κατά τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

 

gevmata-agaphs-dimos-peiraia-kodepΣτο πλαίσιο της αδιάλειπτης παρεχόμενης φροντίδας της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά προς εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης, θα διανεμηθούν σε άστεγους που διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά, στον Ξενώνα φιλοξενίας αστέγων Πειραιά, σε ωφελούμενους του προγράμματος «Στέγη και Εργασία» και σε ωφελούμενους που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, 1.230 γεύματα συνολικά το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

moralis-gevmata-agaphs«Όπως κάθε  χρόνο βρεθήκαμε στο κεντρικό λιμάνι μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννη Βοϊδονικόλα, προκειμένου να προσφέρουμε πασχαλινά γεύματα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  Το Πάσχα είναι μία γιορτή, της οποίας τα βασικά μηνύματα είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη. Άρα, δεν θα μπορούσε η ΚΟ.Δ.Ε.Π., να μην βρίσκεται πάλι στο λιμάνι και σε άλλες δομές, προκειμένου να προσφέρουμε, σε τρεις ημέρες, 1.230 γεύματα σε ανθρώπους που διαβιούν στο λιμάνι, είτε στους ξενώνες μας είτε σε ωφελούμενους του προγράμματος «Στέγη και Εργασία» είτε σε μοναχικά άτομα είτε σε όποιον μπορούμε να βοηθήσουμε.

Πρόκειται για μία δράση κοινωνικού σκοπού που αποτελεί πλέον θεσμό για την ΚΟ.Δ.Ε.Π.  Στις γιορτές, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα ή όποτε μπορούμε βρισκόμαστε κοντά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Άλλωστε, το σύνθημα: «στον Πειραιά κανείς δεν είναι μόνος» το επιτυγχάνουμε όλοι μαζί.

Ο Δήμος Πειραιά, μέσω της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και μέσω των δικών του Υπηρεσιών προσπαθεί και επιτυγχάνει να είναι δίπλα σε κάθε Πειραιώτη και μας γεμίζει ικανοποίηση ότι μπορούμε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που περνάνε δύσκολα στη ζωή τους. Η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι έννοιες αλληλένδετες με τον Πειραιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα και το προσωπικό της  Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, που δίνουν και την «ψυχή» τους στο κομμάτι της αλληλεγγύης.

Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα».        

 

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας ανέφερε:

voidonikolas-moralis-paschalina-gevmata-agaphs«Στον Πειραιά κανείς δεν νιώθει και κανείς δεν είναι μόνος.

Η σημερινή επίσκεψή μας με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη στους άστεγους της πόλης, αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση του ανωτέρω.

Σήμερα βρεθήκαμε κοντά στους συνανθρώπους μας που διαβιούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να τους ευχηθούμε για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, αλλά και να τους προσφέρουμε την ελάχιστη χαρά του αναστάσιμου και του πασχαλινού γεύματος.

Εμείς στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, ως ο βασικός φορέας υλοποίησης της κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής και υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Πειραιά, βρισκόμαστε κοντά στους άστεγους της πόλης 365 ημέρες το χρόνο, καλύπτοντας όλες τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες.

Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε η φετινή Ανάσταση του Κυρίου να αποτελέσει την απαρχή για την περαιτέρω  μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και να χαρίσει υγεία, ευημερία και προκοπή σε όλους μας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button