Δελτία τύπου

Hμερίδα με θέμα «Αυτισμός και Τέχνες» στο Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη

imerida-idryma-laskaridi«Αυτισμός και Τέχνες» ήταν το θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου), στο Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη.

Την ημερίδα διοργάνωσαν η Διεύθυνση Παιδείας και δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, ο φορέας «Επιλογή» που λειτουργεί ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το Ανθρωπιστικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη» που λειτουργεί τα ΚΔΑΠ του Δήμου Πειραιά και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών ατόμων, με την υποστήριξη του τομέα Ψυχικής Υγείας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

imerida-laskaridiΣκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση εξειδικευμένων θεραπευτών, εκπαιδευτικών, γονέων και επαγγελματιών ψυχικής υγείας, σχετικά με την αξιοποίηση και καλλιέργεια των ατομικών χαρακτηριστικών των παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και την ανάδειξή τους σε τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων και ικανοτήτων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και πολλοί φοιτητές, οι οποίοι ασχολούνται με τον αυτισμό.

 

 

aligizakiΗ Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Πειραιά κα Ασπασία Αλιγιζάκη, δήλωσε: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό,  στο πλαίσιο μιας οικουμενικής προσπάθειας να περάσουμε το μήνυμα για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμό και χωρίς διακρίσεις, ως Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, στηρίξαμε με θέρμη την πρόταση του ανθρωπιστικού σωματείου «Έχω Τη Δύναμη» που με τη συνεργασία της «ΕΠΙΛΟΓΗΣ», της Εταιρείας  Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και του Κέντρου Αγωγής «ΣΚΕΠΗ» για τη διοργάνωση μιας  ημερίδας για τη σύνδεση του αυτισμού με την τέχνη.

 

Όλα τα παιδιά είτε βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού είτε όχι, έχουν τη δική τους προσωπικότητα, τα δικά τους όμορφα φτερά και τις δικές τους ξεχωριστές ικανότητες και οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους, να τα αγκαλιάσουμε και να τα βοηθήσουμε να πετάξουν.

 

Η Τέχνη εκτός από σπουδαίο ψυχοπαιδαγωγικό εργαλείο μπορεί να γίνει ο υπέροχος τρόπος έκφρασης των ατόμων με αυτισμό που έχουν ένα διαφορετικό φως από εμάς, που συχνά απλώς δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε.

 

Ας ευχηθούμε μέσα από εξαιρετικές ημερίδες σαν αυτήν,  για την Τέχνη (εκ του τίκτω = γεννώ) να γεννηθεί σταδιακά μια νοοτροπία αποδοχής και συμπερίληψης των συνανθρώπων μας που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού».

 

bourdakou-aligizaki-melasΣτην ημερίδα παρευρέθηκαν: ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, οι Βουλευτές κ.κ. Γιάννης Μελάς και Θοδωρής Δρίτσας, η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Πειραιά κα Κυριακή Μπουρδάκου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρος Σπυρίδων κ.α.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button