Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε συνάντηση εργασίας για θέματα πολιτισμού στον ΟΛΠ

Συζητήθηκε εκτενώς η δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε συνάντηση εργασίας για θέματα πολιτισμού στον ΟΛΠ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Hu Heping, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δυο υπουργοί υπέγραψαν την ανανέωση και τη διεύρυνση της Συμφωνίας Συνεργασίας στον τομέα της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ  έγινε εκτενής συζήτηση για την ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο κτήριο του Σιλό στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Το έργο του Μουσείου είναι στη διαδικασία επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του, ενώ η χρηματοδότησή του έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε συνάντηση εργασίας για θέματα πολιτισμού στον ΟΛΠ

«Είχα τη χαρά να συμμετέχω σε συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Hu Heping, κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς η ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι του Πειραιά. Ένα εμβληματικό έργο, υπερτοπικής σημασίας και εμβέλειας, το οποίο θα αναβαθμίσει πολιτιστικά τον Πειραιά και θα λειτουργήσει ως τουριστικός και αναπτυξιακός πυλώνας για την πόλη μας. Ο Πειραιάς διαθέτει ένα εξαιρετικά σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα με το Δημοτικό Θέατρο, την Δημοτική Πινακοθήκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου ισχυροποιεί τη θέση του στον πολιτιστικό «χάρτη» της χώρας μας και όχι μόνο, καθώς αποκτά ένα πρωτοποριακό Μουσείο, από τα ελάχιστα  στο είδος του παγκοσμίως.  Επιπλέον η ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων θα αποτελέσει ένα νέο αξιόλογο  τοπόσημο, όχι μόνο για την πόλη αλλά και τη χώρα, το οποίο θα συνδεθεί με τη φυσιογνωμία της πόλης μαζί με άλλα κτίρια-σύμβολα, όπως είναι ο Πύργος του Πειραιά. Η πόλη μας έχει  μια ιδιαίτερη δυναμική, αναπτύσσεται και προοδεύει σε όλα τα επίπεδα  και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι΄ αυτό».

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρέθεσε γεύμα στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας καθώς και στους επισήμους από την Κίνα και την Ελλάδα, σε εστιατόριο στο Μικρολίμανο.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button